Teknoloji

The Simpsons 600. bölümünün açılışını sanal gerçeklikle yaptı

the simpsonsTelevizyon ekranının en uzun soluklu çizgi dizisi olan The Simpsons, popüler kültür ve teknolojiyi bir arada sunma konusunda oldukça etkileyici bir performans sergiliyor. Dizide daha önce Apple, Google Glass ve World of Warcraft konu edilmişti. Dizi, açılış jeneriğinde klasikleşen koltuk sahnesi 600. bölümde sanal gerçeklik ve Google Cardboard’un yardımıyla daha farklı bir deneyim sunuyor.

Ekim ayının klasikleşen “Treehouse of Horror” bölümlerinin en yenisinin açılışı “Planet of The Couches” adını taşıyan bir Maymunlar Cehennemi parodisiyle yapılıyor. Google Spotlight Stories uygulaması sayesinde izleyiciler, hareketlerine tepki alabilecekleri 360 derecelik bir deneyim yaşadı. Açılış sahnesi normalde 45 saniye sürse de, Google Spotlight Stories sayesinde ekstra 2 dakikalık bonus içeriğe daha ulaşılıyor.

The Simpsons Google Spotlight Stories ile başka ekstra seçenekler sunuyor

Popüler dizinin izleyicileri, Google Cardboard ve Spotlight Stories sayesinde altı farklı sahneyi daha 360 derece olarak deneyimleyebiliyor. Bu sahnelerde Moe ve The Comic Book Guy gibi karakterler de boy gösteriyor. Bu sahnelerin hepsinde akıllı referans ve ince şakaların olduğunu unutmamak gerekiyor. En iyi deneyim Google Cardboard ile sağlansa da, sadece Spotlight Stories uygulaması üzerinden de ilgili içeriklere erişilebiliyor. Bu uygulama sayesinde Cardboard olmasa bile, iPhone veya Android telefonu etrafta döndürerek 360 derece deneyimi yaşanabiliyor. Söz konusu deneyim çok sarmalayıcı olmasa da, The Simpsons ekibinin farklı içeriklerini gösterebilmesi önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER