Eğlence

The Irishman Netflix’in beklentilerini karşıladı

the irishman netflix

“Rüya takım” olarak tanımlanabilecek bir kadroya sahip olan The Irishman, şimdiye kadarki en iddialı Netflix yapımları arasında bulunuyor. Martin Scorsese‘nin yönetttiği; başrollerini ise Al Pacino, Robert De Niro ve Joe Pesci‘nin paylaştığı filme büyük yatırım yapan Netflix, bu yatırımın karşılığını almış gibi görünüyor.

Şirket, filmin haklarını 2017’de satın almıştı. Netflix’in o dönemden bu yana filme yaptığı toplam yatırım miktarının 200 milyon doları bulduğu belirtiliyor. Dolayısıyla The Irishman’in gördüğü ilginin Netflix’in koltuklarını kabartmasına pek de şaşırmamak gerekiyor.

Netflix’in resmi film hesabından (@NetflixFilm) tarafından Twitter’da yapılan açıklamada, The Irishman’in yayınlandıktan sonra dünya genelinde 26 milyon 404 bin 81 Netflix hesabı tarafından izlendiği belirtildi.

Şirketin içerik şefi Ted Sarandos ise Deadline sitesine verdiği röportajda, The Irishman’in 28 gün sonunda 40 milyon Netflix hesabı tarafından izlenmesini hedeflediklerini dile getirdi. Bir içeriğin Netflix tarafından izlenmiş olarak sayılması için yüzde 70’inin izlenmesi gerekiyor. Bunun The Irishman gibi uzun bir film için hatırı sayılır bir süre olduğunu belirtmekte fayda var.

Netflix The Irishman ile Oscar adaylığı bekliyor

The Irishman’in prömiyeri New York Film Festivali’nde gerçekleştirilmişti. Altın Küre Ödülleri’nde beş dalda adaylık kazanan film, Netflix tarafından potansiyel bir Oscar adayı olarak da değerlendiriliyor.

Disney+ ve Apple TV Plus gibi rakiplerin yola hızlı şekilde çıktıkları bir ortamda Netflix, The Irishman sayesinde kendisine gündemde bir yer bulmayı başardı. Bir filmin Netflix’te çok izlenmesi, o filmin iyi olduğunu garanti etmiyor. Ancak The Irishman, hâlihazırda hem izleyicilerin hem de eleştirmenlerin beğenisini kazanmış gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER