Eğlence

The Morning Show iki dalda Altın Küre için yarışacak

the morning show

Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından 1944’ten beri dağıtılan Altın Küre, Amerikan sinema ve televizyon dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alıyor. Televizyon dünyasında değişen dinamikler, teknoloji şirketlerini de bu ödüller için yarışanlar arasına soktu. Bu şirketlerden biri olan Apple, The Morning Show isimli dizisiyle 2020 Altın Küre Ödülleri’nde önemli adaylıklar kazandı.

Apple’ın çevrimiçi video içerik servisi Apple TV Plus, yayın hayatına 1 Kasım itibarıyla başlamıştı. The Morning Show’un da Apple TV Plus’ın en iddialı yapımlarından biri olacağı uzun süre önce anlaşılmıştı. 1 Kasım itibarıyla izleyicilerle buluşan dizi, Apple’a Altın Küre ödüllerinde beklediği adaylıkları getirdi.

The Morning Show’un adaylıkları arasında göze ilk olarak “En İyi Drama Dizisi” kategorisindeki adaylığı çarpıyor. Geçmişte Lost, Grey’s Anatomy, Breaking Bad ve Mad Men gibi dizilerin kazandığı ödül için henüz bu kadar taze bir yapımın yarışmasının etkileyici olduğu söylenebilir.

Dizinin iki kadın başrol oyuncusu olan Jennifer Aniston ve Reese Witherspoon da 2020 Altın Küre Ödülleri’nden birini eve götürmek için yarışacak. İki usta oyuncu, “Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne aday gösterildi.

Altın Küre Ödülleri, 5 Ocak 2020’de sahiplerini bulacak. Bu adaylıkların Apple’a ödül olarak dönüp  dönmeyeceğini görmek içinse bu tarihi beklemek gerekiyor.

The Morning Show Apple’a başka bir ödül adaylığı da getirmişti

Sonuç ne olursa olsun bu kadar prestijli bir ödüle aday gösterilmek, Apple için önemli bir kazanım olarak değerlendirilebilir. Yola çıkalı henüz birkaç hafta olmasına rağmen, Apple TV Plus’ın böyle bir ödüle aday gösterilmesi, önemli bir başarı niteliği taşıyor.

The Morning Show, Apple’a daha önce de bir ödül adaylığı getirmişti. Dizinin oyuncularından Billy Crudup, Critics’ Choice ödüllerinde “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülüne aday gösterilmişti.

İLGİLİ HABERLER