Eğlence

The Game Awards 2022’de adaylar belli oldu

god of war: ragnarok the game awards 2022

2022’nin sonuyla birlikte yılın en iyilerini ödüllendirme zamanı da yaklaşıyor. Pek çok kişi The Game Awards törenlerini yeni oyun duyurularından haberdar olmak ve videoları izlemek için takip etse de, burada yılın en iyi oyunları da seçiliyor. The Game Awards 2022 adayları törenin yapımcısı ve sunucusu Geoff Keighley tarafından açıklandı.

Geçtiğimiz hafta PS4 ve PS5’te oyuncularla buluşan God of War Ragnarok, 10 adaylıkla ödül için yarışan oyunlar arasında başı çekiyor. Elden Ring ve Horizon Forbidden West de 7 adaylıkla Ragnarok’u takip ediyor. Yılın dikkat çeken oyunlarından biri olan Stray de 6 ödüle aday gösterildi. Bu dört oyunun da “Yılın Oyunu” ödülüne aday gösterildiğini belirtmekte fayda var. A Plague Tale: Requiem ve Xenoblade Chronicles 3 de “Yılın Oyunu” ödül için yarışacak.

God of War Ragarnok ve Horizon Forbidden West’in yayıncısı olan Sony, 20 adaylıkla yayıncılar arasında zirvede yer alıyor. Annapurna Interactive ve Nintendo 11 adaylıkla Sony’yi takip ediyor. Bandai Namco 8, Riot Games ise 6 adaylık kazandı. 100’den fazla yayın ve oyun alanında tanınmış kişinin bir araya gelerek belirlediği adaylar arasındaki yarış başladı. The Game Awards internet sitesi ve Discord sunucusu üzerinden oy kullanmak mümkün.

The Game Awards 2022’de yeni bir ödül kategorisi var

Oyunlardan uyarlanan dizi ve filmler için En İyi Uyarlama adını taşıyan yeni bir ödül kategorisi oluşturuldu. Bu ödül için yarışan yapımlar arasında Arcane: League of Legends, Cyberpunk: Edgerunners, The Cuphead Show!, Sonic the Hedgehog 2 ve Uncharted bulunuyor.

The Game Awards 2022 ödül töreni 8 Aralık’ta gerçekleşecek. Töreni Twitch, YouTube, Facebook, Twitter, Steam, Instagram gibi platformlar aracılığıyla takip etmek mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER