Eğlence

The Crown Netflix’ten altıncı sezon için onay aldı

the crown netflix

The Crown, Netflix izleyicilerinin en çok ilgi gösterdiği yapımlar arasında yer alıyor. Bu yıl içinde dizinin beşinci sezonuyla birlikte final yapabileceğine dair haberler gündeme gelmişti. Ancak Netflix’ten yapılan son açıklama, bu plandan vazgeçildiğini gösteriyor.

Netflix, The Crown’ın altıncı sezonunun çekileceğini ve bunun aynı zamanda final sezonu olacağını açıkladı. Dizinin yaratıcısı ve senaristi Peter Morgan’ın İngiliz Kraliyet Ailesi’nin hikayesini altı sezon boyunca anlatan bir yapı planladığı biliniyor. Dolayısıyla Netflix’in Morgan’ın orijinal vizyonuna bağlı kaldığı söylenebilir.

Morgan, konuyla ilgili olarak The Variety’ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Beşinci sezon hikayeleri için düşünmeye ve tartışmaya başladığımızda ana hikayenin zenginliğinin ve karmaşıklığının hakkını verebilmek için orijinal plana geri dönmenin ve altıncı sezonu çekmenin gerekli olduğunu düşündük. Altıncı sezon bizi günümüze daha fazla yaklaştırmayacak. Sadece aynı dönemi daha detaylı şekilde işleme fırsatına kavuşacağız.”

Dizi sona erdiğinde Kraliçe II. Elizabeth’in yaşamının 2000’li yılların başına kadar olan kısmını işlemiş olacak. Dolayısıyla dizide Prens Harry ve eşi Meghan Markle’ın Kraliyet Ailesi’ndeki görevlerini bırakması gibi olayları görmek mümkün olmayacak.

The Crown dördüncü sezon bölümleriyle bu yıl yeniden Netflix abonelerinin karşısına çıkacak. Dördüncü sezon çekimleri, koronavirüs salgınının patlak vermesinden hemen önce sona ermişti. Olivia Colman, dördüncü sezonda son kez II. Elizabeth olarak boy gösterecek. Son iki sezonda İngiltere Kraliçesi’ni Imelda Staunton canlandıracak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER