Teknoloji

The Boring Company’nin yeni makinesi Xbox kumandasıyla kontrol ediliyor

The Boring Company

Elon Musk’ın şirketi The Boring Company devasa delme makinelerinden bir tanesini kontrol etmek için yeni ve ilginç bir yöntemi gösterdi. Şirketin Twitter hesabı üzerinden paylaştığı kısa bir videoda, operatörün makinenin bir bölümünü Xbox oyun kumandası ile kontrol ettiği görülüyor.

The Boring Company faaliyetlerine Nisan 2017’de, SpaceX‘in Kaliforniya Hawthorne’da bulunan yönetim merkezine bir siper kazarak işe başladı. Ve daha sonra aynı yılın yaz aylarında şehrin altına yaklaşık 3.5 kilometrelik bir tünel kazması için izin verildi. Aynı zamanda Los Angeles’ın 405 numaralı otobanı altında da tünel kazma projesine başlandı. Washington DC ve Şikago’da da tünel kazma izinleri verildi.

Elon Musk, Twitter’dan paylaştığı mesajında, videoda şirketin yeni makinelerinden bir tanesinin gösterildiğini dile getirdi.

Bir oyun konsolu kumandasının oyun dışı aktivitelerde kullanıldığına ilk kez tanık olmuyoruz. Amerikan ordusunun donanmasında bulunan USS Colorado denizaltısında da foton direklerin kontrolü için Xbox 360 kumandası kullanılıyordu. Video oyun kumandalarını kullanarak şirketler veya devlet kuruluşları, hâlihazırda yapılmış olan çalışmaların meyvelerini başka alanlarda da değerlendirmiş oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER