Eğlence

The Beatles koleksiyonu 24 Aralıkta çevrim içi müzik servislerine geliyor

the beatles

The Beatles, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük müzik grupları arasında sayılıyor. Dağılmasının üstünden 45 yılı aşkın bir süre geçen, iki üyesi hayatını kaybeden grup, halen dünyanın dört bir yanında milyonlarca hayrana sahip. The Beatles şarkılarını çevrim içi müzik servislerinden dinlemek henüz mümkün olmasa da, bu durum çok kısa bir süre sonra değişiyor.

Recode sitesinde yer alan habere göre, The Beatles koleksiyonuna 24 Aralıktan itibaren Spotify, Apple Music, Google Play Music, Tidal ve Amazon Prime Music gibi servisler üzerinden erişilebilecek. Ülkemizde faaliyet göstermese de, ABD’de hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesi bulunan Pandora ise bu kapsamlı çıkışın dışında kalıyor. Pandora’nın stratejisinde içerik sahipleriyle doğrudan lisans anlaşması yapmak gibi yaklaşım bulunmadığı için Pandora üyeleri, şu an için Liverpoollu efsanevi grubun şarkılarından mahrum kalmaya devam edecek.

Recode’un haberinde efsanevi grubun koleksiyonuna Spotify’ın abonelik ücreti ödemeyen kullanıcılarının da erişebileceği belirtildi. Grubun şarkılarının Apple Music’in canlı radyo istasyonu Beats 1’da çalınıp çalınamayacağı ise henüz bilinmiyor.

The Beatles koleksiyonunun dijital ortama taşınması da oldukça uzun zaman almış, zorlu görüşmelerin ardından grubun koleksiyonu 2010 itibarıyla iTunes’a giriş yapmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER