Ulaşım

Tesla yeni yazılım güncellemesiyle Atari oyunları sunacak

tesla autopilot surucusuz otomobil

teslaTesla markalı otomobiller için yakında yayınlanacak yazılım güncellemesi, bazı sürprizleri de beraberinde getirecek. Şirketin CEO’su Elon Musk, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamayla yeni güncellemenin otomobillere oynanabilir Atari oyunları getireceğini belirtti. Musk söz konusu güncellemenin dört hafta içinde yayınlanabileceğini dile getirdi. İlk olarak Pole Position, Tempest ve Missile Command gibi oyunları sunmak istediklerini söyleyen Musk, gelecekte bu sayıyı artırmayı istediklerinin de işaretini verdi.

Yazılım güncellemesiyle otomobil sahiplerine sunulacak oyunlardan biri olan Pole Position’da kontrol otomobilin gerçek direksiyonuyla sağlanacak. Tesla CEO’su, oyunların oynanabilmesi için otomobilin durmuş olması gerektiğinin de altını çizdi.

Musk bu açıklamasının ardından video oyun geliştiricilerine yönelik bir çağrı yaptı. Eksantrik milyarder otomobilin dokunmatik ekranını, telefonu ve otomobili birbirine entegre edecek süper eğlenceli oyunlar sunmak istediklerini belirtti.

Tesla sahiplerine sunulacak oyunların görsel açıdan nasıl bir deneyim sunacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek pek kolay görünmüyor. Ancak otomobilin bilgi ve eğlence sisteminde gözlemlenen arayüz sıkıntıları beklentilerin yukarı çekilmesini engelliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER