Ulaşım

Tesla Supercharger ağının 2019’da tüm Avrupa’yı kapsamasını hedefliyor

tesla supercharger
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter’da yaptığı paylaşımda Supercharger şarj istasyonu ağının 2019’da tüm Avrupa’yı kaplamasını hedeflediklerini belirtti. Musk, kendisine gelen bir soruyu alıntılayarak yaptığı yanıt niteliğindeki paylaşımda, “Evet. Tesla Supercharger ağı önümüzdeki yıl Avrupa’nın yüzde 100’ünü kapsayacak. İrlanda’dan Kiev’e, Norveç’ten Türkiye’ye” ifadelerini kullandı.

Tesla, Avrupa pazarı için Model 3 üretimine kasım ayı itibarıyla başlamıştı. Şirket, hâlihazırda kıta genelindeki mağazalarında Model 3’ü sergilemeye devam ediyor. Tesla’dan daha önce yapılan açıklamada, Avrupa’da satılacak Model 3’lerin Kombine Şarj Sistemi (CCS) adını taşıyan hızlı şarj uyumlu girişlere sahip olacağı belirtilmişti. Şirket, Model 3’ün çıkışından önce Avrupa’daki Supercharger şarj istasyonlarının CCS teknolojisine uygun hâle getirileceğini de duyurmuştu. Tesla Supercharger ağına yeni eklenecek istasyonlarda en baştan CCS uyumluluğunun olması muhtemel görünüyor.

Elon Musk tarafından Tesla Supercharger ile ilgili olarak yapılan paylaşım, içinde Türkiye’nin de geçmesi nedeniyle ayrıca dikkat çekiyor. Elektrikli otomobil üreticisinin Türkiye’de resmi olarak faaliyet göstermeye yönelik hazırlıkları olduğu biliniyor. Türkiye’deki satış ve servis ekibini oluşturmaya başlayan Tesla’nın ekonomik koşullar nedeniyle operasyonu askıya aldığına dair haberler geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Musk’ın paylaşımında doğrudan Türkiye isminin geçmesi, yeni yılla birlikte Tesla’nın Türkiye pazarına giriş macerasının kaldığı yerden devam edebileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

İLGİLİ HABERLER