Ulaşım

Tesla Semi elektrikli kamyonun teslimatlarına yıl bitmeden başlıyor

tesla semi

Tesla Semi adını taşıyan elektrikli kamyonunun duyurusunu 2017’de yapmış ve üretimin başlaması için de 2019’u işaret etmişti. Bu hedefi gerçekleştiremeyen şirket, 2020’de sadece sınırlı ölçekte üretime geçebilmişti. Teslimatları 2020’ye de yetiştiremeyen şirket, hedef tarih olarak 2021’i vermişti.

Ancak 2021 de Semi’nin yılı olmamıştı. Şirket hissedarlarına elektrikli kamyonun teslimatlarının 2022’de başlayacağını açıklamıştı. 2022’nin son çeyreğine girildiğinde hâlâ teslimatların yapılmaması, akıllara yine bazı sorular getirirken; Tesla CEO’su Elon Musk kuşkuları ortadan kaldıracak açıklamayı sonunda yaptı.

Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Tesla Semi elektrikli kamyonun geniş ölçekli üretiminin başladığını ve ilk teslimatın da 1 Aralık’ta yapılacağını açıkladı. Tesla ilk olarak Pepsi’nin verdiği siparişleri teslim edecek. Pepsi’nin 2017’de 100 adet Semi siparişi verdiği öğrenildi. Walmart ve UPS gibi önemli markalar da Semi’yi filolarına ekleyecek şirketler arasında yer alıyor.

Tesla Semi için rezervasyonlar geçtiğimiz mayıs ayında 20 bin dolar depozito karşılığında daha çok müşteriye açılmıştı. Semi’nin maliyeti menzile bağlı olarak 150 ila 180 bin dolar arasında değişiyor. Elektrikli kamyon, tek şarjla yaklaşık 800 kilometre yol yapabiliyor.

İLGİLİ HABERLER