Ulaşım

Tesla Semi ABD’yi uçtan uca tek başına dolaştı

Tesla semi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla semiTesla Semi elektrikli kamyonun yakın mesafe olarak tanımlanabilecek şehirlerarası yolculukları gerçekleştirmeye uygunluğu daha önce yapılan testlerle kanıtlanmıştı. Ancak kamyonun uzun seferlerde nasıl bir performans sergileyeceği hâlâ merak ediliyordu. Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk’a göre, Semi uzun seferleri gerçekleştirme konusunda da bir sıkıntı yaşamayacak.

Musk, nakliye şirketi J.B. Hunt’ın filosuna katılmak için ABD’nin Kaliforniya eyaletinden Arkansas’a giden Semi’nin mevcut Tesla Supercharger ağını kullanarak hiçbir sorun yaşamadan binlerce kilometreyi katettiği ve ekstra bir desteğe ihtiyaç duymadığını belirtti. Sadece kamyonu şarj ünitesine bağlamak için bir uzatma kablosunun kullanıldığı ifade edildi. Tesla’nın Megacharger adını taşıyan üniteleri devreye girdiğinde söz konusu uzatma kablolarını kullanmaya da gerek kalmayacak.

Tesla Semi elektrikli kamyonun ekstra bir desteğe ihtiyaç duymadan uzun mesafeleri katedebilmesi, J.B. Hunt gibi büyük müşteriler açısından fazlasıyla önem taşıyor. Semi’nin şimdiden bir destek aracına ihtiyaç duymadan uzun yolculukları tamamlaması, kamyonun neler vadettiğini daha somut biçimde gösteriyor.

Ancak bu durum akıllara Tesla Semi ile başka soruların gelmesini engellemiyor. Supecharger üniteleriyle kamyonun şarjının ne kadar zaman aldığı konusunda somut bir bilgi verilmezken, Megacharger’ın yokluğunda Supercharger ünitelerine ne kadar güvenilebileceği konusunda da hâlâ bazı şüpheler bulunuyor. Yine de, yapılan yolculuğun Semi’nin tam anlamıyla yollara çıkması için önemli bir kilometre taşı olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER