Ulaşım

Tesla tam otonom sürüş deneyimi için daha fazla para alacak

tesla nobetci modu

Tesla tam otonom sürüş deneyimini sağlayacak teknoloji için daha fazla para almaya hazırlanıyor. Şirketin CEO’su Elon Musk, Tam Otonom Sürüş paketinin fiyatının 1 Mayıs’tan itibaren kademeli olarak artırılacağını açıkladı.

Musk artış konusunda bir rakam vermese de, Twitter’da bir takipçisinin yanıtı üzerine artışın 3 bin dolar civarında olabileceğini doğruladı. Hâlihazırda araç siparişi sırasında paketi ekleyenlerin 5 bin dolar ödemesi gerekiyor. Araç teslimatından sonra ise ödenmesi gereken fiyat 7 bin dolara çıkıyor.

Tesla’nın Model 3’te Autopilot’u standart hâle getirmesinin ardından alınan bu kararın mayıs ayından sonra bir Tesla almayı planlayanları üzeceği söylenebilir. Ancak bu hamlenin altında başka bir sebep yatıyor. Tesla’nın 22 Nisan’da gerçekleştireceği yatırımcı toplantısında şirketin yeni nesil otonom sürüş teknolojisi tanıtılacak. Tam otonomi sağlamak için daha fazla para harcamayı göze alan şirket, aradaki farkı da müşterilerine yansıtacak.

Tesla mevcut Tam Otonom Sürüş donanımı sahiplerini de yeni donanımla buluşturmayı planlıyor. Musk söz konusu değişimin birkaç ay içinde tamamlanmasını bekliyor. Kısacası Tesla’nın mevcut müşterileri de birkaç ay geç de olsa yeni otonom sürüş deneyimini yaşayabilecek.

İLGİLİ HABERLER