Ulaşım

Tesla Model Y ile ilgili yeni ipuçları verdi

tesla model yModel 3 üretiminde kapasiteyi artırmak için çalışan Tesla, bir yandan da yeni otomobillerini geliştirmeyi sürdürüyor. Söz konusu yeni otomobiller arasında ise en çok şirketin yeni SUV aracı Model Y merak ediliyor. Tesla Model Y konusunda düzenli olarak ipuçları paylaşarak şimdiden heyecan oluşturmaya çalışıyor.

Tesla son olarak hissedarlarla yaptığı toplantıda Model Y’nin bir taslak çizimini katılımcılarla paylaştı. Çizimin Electrek tarafından yayınlanan fotoğrafında araçla ilgili fazla detay görmek mümkün olmuyor. Ancak söz konusu çizim, Model Y’yi paylaşılan ilk fotoğraflarında olduğundan farkı bir açıda gösteriyor.

Söz konusu fotoğraflar, Tesla CEO’su Elon Musk tarafından paylaşılmıştı. Musk, fotoğrafları paylaşırken Model Y’de deri kullanılmayacağını belirtmiş ve hatta araçta direksiyonun da olmayacağına dair bir şaka yapmıştı.

Musk Model Y’de direksiyonun bulunmayacağı konusunda şaka yapsa da, bu şakanın gerçeğe dönüşmesi de ihtimaller dahilinde yer alıyor. Pek çok otomobil üreticisi, tamamen sürücüsüz olarak ilerleyebilen araçlarından direksiyonu çıkarmayı istiyor. Bu şirketlerden biri olan GM, direksiyonsuz otomobillerini 2019’da hazır hâle getirmeyi amaçladığını daha önce duyurmuştu.

Tesla Model Y’nin ne zaman yollara çıkacağı konusunda kesin bir tarih vermiş değil. Ancak mevcut işaretler Model Y’nin 2018’in sonu ile 2019’un ortası arasında bir dönemde satışa sunulabileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER