Teknoloji

Tesla’dan mobil cihazlar için çoklu kablosuz şarj çözümü

tesla kablosuz şarj

Apple aynı anda üç cihazı kablosuz olarak şarj etmeyi mümkün kılan AirPower isimli şarj aksesuarını piyasaya sürmeden iptal etmişti. AirPower’ın boşluğunu doldurma amacıyla hazırlanan ürünlere bir yenisi daha eklendi. Tesla kablosuz şarj cihazıyla birden fazla ürünü aynı anda şarj etmek mümkün oluyor.

Qi kablosuz şarj standardını destekleyen cihazın resmi adı Wireless Charging Platform yani Kablosuz Şarj Platformu. Şirketten yapılan açıklamada Kablosuz Şarj Platformu’nun açılı ve metalik tasarımının elektrikli kamyonet Cybertruck’tan ilham aldığı belirtildi. Cihaz başına 15W kablosuz şarj hızı desteği sunan çözüm ile üç cihazın pilini eş zamanlı şekilde doldurmak mümkün oluyor.

Tesla’nın kablosuz şarj cihazı, Apple’ın AirPower’da vadettiği “Freepower” teknolojisini destekliyor. Yani şarj edilecek cihazlar, Kablosuz Şarj Platformu’nun herhangi bir noktasına yerleştirildiğinde işlem başlıyor. Bir hizalama yapmak gerekmiyor.

Tesla Kablosuz Şarj Platformu’nun fiyatı ne kadar?

Tesla’nın internet sitesinde paylaşılan bir video, Kablosuz Şarj Platformu’nda 30 bobinin bulunduğunu gösteriyor. Bu tasarım da akıllara Apple AirPower’ı getiriyor. Apple’ı vazgeçiren aşırı ısınma sorununa Tesla’nın nasıl bir çözüm bulduğu merak ediliyor.

Tesla Kablosuz Şarj Platformu 2023’ün şubat ayında kullanıcılarla buluşacak. Şirketin çevrimiçi mağazasında satışa çıkan ürün için 300 dolar ödemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER