Ulaşım

Tesla’nın zirvesinde bir ayrılık daha

Tesla, ikinci çeyrek finans raporunun detaylarını paylaşırken, bir ayrılığı da duyurdu. CEO Elon Musk ile birlikte şirketin en uzun süreli yöneticilerinden biri olan teknoloji şefi JB Straubel’in elektrikli otomobil üreticisine veda edeceği açıklandı.

Straubel, Tesla’nın batarya teknolojisini geliştiren isim olarak tanınıyor. Buna ek olarak; şirketin internet sitesindeki biyografisine bakıldığında, Supercharger şebekesi ve Tesla Enerji birimi de Straubel’in gelişmesine katkı sağladığı işler arasında sayılıyor.

Straubel; 10 yılı aşkın bir süre önce, Tesla henüz 27 otomobil üretmişken, günün birinde 20 ila 30 bin dolardan satılacak elektrikli otomobiller üretmekten bahsediyordu. Şirket, bugün bu hedefi büyük ölçüde gerçekleştirmiş durumda. Straubel, ayrılığıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise kararının “şirkete veya ekibe güvensizlik” gibi bir durumdan kaynaklanmadığını belirtti.

Çoğunluğu kamuoyuyla resmi olarak paylaşılmasa da, bir süredir çok sayıda üst düzey Tesla yöneticisi şirketle yollarını ayırıyor. CEO Elon Musk, Straubel’in görevlerini eski teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı Drew Baglino’nun üstleneceğini açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER