Ulaşım

Tesla Cybertruck üretiminde 2024’ten önce tam kapasiteye geçemeyecek

tesla cybertruck

Tesla Cybertruck elektrikli kamyonetin üretiminde tam kapasiteye geçilmesi için 2024’e kadar beklemek gerekecek. Konuyla ilgili açıklama, şirketin dördüncü çeyrek sonuçlarının duyurulduğu toplantıda CEO Elon Musk tarafından yapıldı.

Tesla 2022’nin ikinci çeyreğinde Cybertruck üretiminin başlaması için 2023’ün ortalarını işaret etmişti. Bu konu üzerine gelen bir soruyu yanıtlayan Musk, yaz mevsimi içinde Cybertruck üretimine başlayabileceklerini belirtse de; tam kapasiteye ancak 2024 itibarıyla geçebileceklerini dile getirdi. Tesla CEO’su “Bir otomobilin üretimine başlarken beklentiyi daima düşürmeye çalışırım. Üretim zaman içinde hızlanarak artsa da, başlangıçta yavaştır” ifadesini kullandı.

2019’da duyurulan Cybertruck büyük ilgi çekse de, elektrikli kamyonetin üretiminin başlaması pek çok kez ertelenmişti. Ön üretimin 2021’in sonları itibarıyla başlaması planlansa da, pandemi nedeniyle bu mümkün olmamıştı. Son olarak 2023’ün ortaları işaret edilirken, Musk elektrikli kamyonetin ilk duyurulduğundan daha yüksek bir fiyat karşılığında satılacağının sinyalini vermişti.

Tesla Cybertruck montajı için gerekli parçaların üretimine başladı

Şirket Cybertruck’ın montajı için gerekli parçaların üretiminin başladığını açıklayarak bir tür teselli ikramiyesi verdi. Cybertruck üretiminin büyük kısmının ABD’nin Austin şehrinde bulunan Tesla Gigafactory’de yapılması planlanıyor.

Tesla Cybertruck, bilimkurgu filmlerinden fırlamış gibi görünen tasarımıyla bütün gecikmelere rağmen büyük ilgi çekecek gibi görünüyor. Ancak bu süreçte elektrikli kamyonet pazarında Tesla’nın karşısına Ford ve Rivian gibi güçlü rakiplerin çıktığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER