Ulaşım

Tesla CEO’su Elon Musk’tan Cybertruck hakkında önemli bilgiler

tesla cybertruck

Tesla, Cybertruck adını taşıyan elektrikli kamyonetini geçtiğimiz hafta tanıtmıştı. Şirketin Twitter’ı fazlasıyla seven CEO’su Elon Musk, kişisel Twitter hesabı aracılığıyla Cybertruck’ın heyecan dalgasını büyütecek bilgiler vermeye devam ediyor.

Cybertruck için verilen güncel sipariş sayılarını düzenli şekilde paylaşan Elon Musk, gelecekte elektrikli kamyonetin daha küçük bir versiyonunu üretme fikrini de değerlendirebileceklerini belirtti. Eksantrik milyarder, Tesla’nın duyurularının önümüzdeki yıl devam edeceğini söyleyerek de şimdiden bir heyecan uyandırdı.

Musk, Cybertruck için gelen sipariş sayısını ilk başta 187 bin olarak açıklamıştı. Tesla CEO’su, aradan fazla zaman geçmeden bu sayının 200 bine ulaştığını oldukça kısa ve öz bir tweet ile duyurdu.

Tesla 2016’da Model 3’ü duyurduğunda 24 saat içinde 134 bin ön sipariş almıştı. Bu sayı bir haftanın sonunda 325 bine çıkmıştı. Bu noktada Model 3’ün depozitosunun 1000 dolar, Cybertruck depozitosunun ise 100 dolar olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Musk, Cybertruck hakkında ilgi çekici başka bilgiler de verdi. Elektrikli kamyonette neden “düzlemsel” bir tasarım tercih ettikleri konusuna açıklık getiren Tesla CEO’su, normalden 30 kat daha dayanıklı çeliğin kalıpla vurulup kesilmesinin mümkün olmadığını, çünkü kalıbın kırıldığını belirtti. Normalde ana malzeme olarak titanyum kullanmak istediklerini söyleyen Musk, maliyet nedeniyle tercihlerini paslanmaz soğuk çekme çelikten yana kullandıklarını da sözlerine ekledi.

Tesla Cybertruck üretimi için yeni yöntemler peşinde

Tesla’nın Cybertruck’ın gövdesinin üretimi için yeni yöntemler bulmaları gerektiğini belirten Musk; bunu yaptıklarında elektrikli kamyonetin “basitliği ve düşük parça sayısı” sayesinde daha ucuza mal olacağını dile getirdi. Eksantrik milyarder, Cybertruck’ın bir Ford F-150 kamyoneti yokuş yukarı çekerken gösteren videoyu da paylaştı.

Günün birinde daha küçük bir Cybertruck üretebileceklerini belirten Tesla CEO’su, ürün duyurularına önümüzdeki yıl devam edeceklerini söyledi. Musk, gelecek yıl da “beklenmeyen duyurular” yapacaklarının müjdesini vermeyi ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER