Ulaşım

Tesla çip sıkıntısına rağmen satışlarını artırmaya devam ediyor

tesla model 3

Tesla 2021’in üçüncü çeyreğinde toplamda 241 bin 300 otomobil sattığını açıkladı. Bu sayı şirketin geçtiğimiz yılın aynı döneminde sattığından 102 bin fazla. Tesla’nın satışları 446 bin 997 otomobil satan General Motors’un altında kalsa da, General Motors’un satışlarında yüzde 33’lük bir düşüş yaşandığını belirtmek gerekiyor.

Diğer otomobil üreticilerinin satışları düşerken Tesla’nın satışlarını artırmasının bir sürpriz olmadığı söylenebilir. Diğer üreticiler küresel çip sıkıntısının etkisini oldukça yoğun biçimde hissediyor. Tesla’nın ise farklı bir silikon türü kullanarak bu etkiyi azalttığı belirtiliyor. Şirketin yazılımını da bu yeni bileşenlere uygun hâle getirdiği The Verge sitesinin haberinde göze çarpan noktalar arasında bulunuyor.

Tesla’nın önünde hatırı sayılır bir büyüme alanı olduğunu da belirtmek gerekiyor. Şirket Model Y’yi Avrupa’ya kısa süre önce getirmişti. Buna ek olarak, Çin pazarında da görece yeni olması da şirket için yeni bir fırsat olarak değerlendirilebilir.

Bunlara rağmen, Tesla için her şey tozpembe görünmüyor. ABD Ulusal Ulaştırma Güvenlik Kurulu’nun şirket hakkında başlattığı soruşturma hâlâ devam ediyor. Şirket bundan yaklaşık iki ay önce de Çin’de 300 bin otomobilini geri çağırmak zorunda kalmıştı. Yeni Roadster, Cybertruck ve Semi modellerinin çıkışlarının geciktiğini de bu listeye eklemekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER