ManşetlerUlaşım

Tesla ayakta kalabilmek için iş gücünde yüzde 7’lik kesintiye gidiyor

tesla model 3

Tesla CEO’su Elon Musk, şirket çalışanlarına gönderdiği bir e-postayla şirketin genel iş gücünde yüzde 7 oranında bir kesinti yapılacağını açıkladı. Elektrikli otomobil üreticisi, geçtiğimiz yıl çalışan sayısını yüzde 30 oranında artırmıştı. Musk, e-postada Tesla’nın 2019’da sadece en kritik görevlerdeki geçici ve taşeron personeliyle çalışmayı sürdüreceğinin de altını çizdi.

Elon Musk, 2018’in Tesla açısından tarihindeki en zorlu yıl olduğunu belirtti. Şirketin geniş ölçekli olarak piyasaya çıkardığı ilk otomobil olan Model 3’ün üretim sürecinde yaşanan sıkıntılar sevkiyatların gecikmesine neden olmuştu. Maddi kaynaklı bu sızıntılar, başka sızıntıları da beraberinde getirmişti.

Model 3 üretimini artırabilmek adına iş gücünde kesinti yapmalarının zorunlu hâle geldiğini söyleyen Musk, önümüzdeki aylarda üretim mühendisliği alanında da gelişme kaydetmeyi hedeflediklerini ifade etti. 2018’in son iki çeyreğinde az da olsa kâr edebildiklerini belirten Tesla CEO’su, dördüncü çeyrekteki kârın üçüncü çeyreğe kıyasla biraz daha az olduğunun altını çizdi. Model 3’ün daha yüksek fiyatlı versiyonlarının üretimine odaklanılması, Tesla’yı kâra geçiren faktörler arasında öne çıkıyor.

Ancak Elon Musk, bu kârlılık modelinin uzun vadede sürdürülemeyeceğini ve fosil yakıtlı otomobiller üreten rakiplerine karşı ayakta kalabilmeleri için Model 3’ün fiyatının artmasının gerektiğini belirtti. Tesla önümüzdeki mayıs ayı itibarıyla Model 3’ü tüm pazarlarda alıcılarla buluşturmayı istediklerini ve sonrasında da daha uygun fiyatlı seçeneklerin üretimine odaklanacaklarını ifade etti.

Musk’ın e-postasının şirketin resmi internet sitesinden yayınlanmasının ardından Tesla hisseleri yüzde 5.6 oranında değer kaybetti.

İLGİLİ HABERLER