Teknoloji

Tesla AMD desteğiyle bilgi ve eğlence sistemini güçlendiriyor

tesla amd
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla CEO’su Elon Musk, bir süre önce yeni Model S ve X’lerin bilgi ve eğlence sistemlerinde The Witcher 3 ve Cyberpunk 2077 gibi oyunları oynamanın mümkün olacağını belirtmişti. Bu konuyla ilgili resmi açıklama, Tesla’nın söz konusu girişimdeki iş ortağı AMD’den geldi. AMD Computex 2021 kapsamında düzenlediği etkinlikte, yeni Tesla Model S ve X’in bilgi ve eğlence sistemlerinde Ryzen işlemci ve RDNA 2 GPU’nun kullanılacağını açıkladı.

AMD CEO’su Lisa Su, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Hem Model S’in hem de Model X’in bilgi ve eğlence sistemlerinin kalbinde AMD Ryzen APU bulunuyor. RDNA 2 tabanlı ayrıksı GPU ise AAA oyunları oynarken devreye giriyor ve 10 teraflop güç sağlıyor. Oyunculara AAA oyunlar için muhteşem bir platform sunmak için sabırsızlanıyoruz.”

AMD’nin açıklamaları ve ocak ayındaki sızıntılar birleştirildiğinde 10 teraflop gücündeki bilgi ve eğlence sisteminin kapasitesi konusunda daha net bir fikir edinmek mümkün oluyor. Tesla, otomobillerinde oyunculara Sony PlayStation 5’inkine yakın bir güç vadediyor.

Duyumcu Patrick Schur tarafından ocak ayında paylaşılan bir şema, Tesla’nın otomobillerinde AMD Navi 23 GPU’nun kullanılacağını göstermişti. AMD’nin duyurduğu Radeon 6800M, 6700M ve 6600M ekran kartlarının en zayıfında Navi 23’ün kullanıldığı görülüyor.

Performansta yazılım da önemli bir rol oynuyor. Tesla tarafından kısa süre önce verilen iş ilanı, şirketin Linux geliştiricileri aradığını gösteriyor. Bu nedenle Tesla’nın yeni otomobillerindeki oyun deneyimini Linux üzerinde inşa edebileceği düşünülüyor.

Linux’un oyun performansı konusunda kanıtlanmış bir etkisi olmadığını belirtmek gerekiyor. Google’ın Stadia bulut oyun platformu da AMD GPU’dan 10 teraflop performans almayı başarmıştı.

AMD destekli bilgi ve eğlence sistemine sahip Tesla Model S Plaid için teslimatların 10 Haziran’da başlayacağını ise kısa süre önce Elon Musk açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER