Ulaşım

Tesla 2019’un ilk çeyreğinde 702 milyon dolar kaybetti

tesla redwood
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla 2019’un ilk çeyreğine ait finans raporunu açıkladı. Şirket, yılın ilk üç aylık dönemini 702 milyon dolar zararla tamamladı. Tesla’nın nakit ve varlık rezervi ise bir önceki yıla göre 1.5 milyar dolar küçüldü ve 2.2 milyar dolara geriledi. Şirket, 4.54 milyar dolarlık çeyrek geliri de beklentilerin altında kaldı.

Tesla’nın raporunda ayrıca dikkat çeken çeşitli noktalar bulunuyor. Bunlar arasında göze ilk olarak geçtiğimiz çeyrekte gerçekleştirilen 920 milyon dolarlık bono ödemesi çarpıyor. Bilançolardaki diğer tekrarsız kalemler de net zararın yaklaşık 188 milyon dolar daha büyümesine yol açtı.

Tesla’nın yılın ilk üç ayında ABD’de en çok satan otomobili Model 3 oldu. Model 3, en yakın takipçisine kıyasla yüzde 60 daha yüksek bir satış oranı yakaladı. Geride kalan çeyrekte 63 bin adet Model 3 üreten Tesla, bir önceki çeyreğe göre üretim kapasitesini yüzde 3 oranında artırmış oldu.

Tesla’nın raporunda üretim kapasitesindeki artışın neden yüksek olmadığı konusunda da bilgi veriliyor. Üretim süreçlerindeki değişiklikleri ana faktör olarak öne çıkaran şirket, tedarikçi tarafındaki kısıtlamaların ve iş günü sayısının daha az olmasını da artış oranının düşük kalmasının sebepleri arasında gösteriyor. Yılın ilk çeyreğinde önceliği Avrupa ve Çin için Model 3 üretimine veren Tesla, ikinci çeyrekte odak noktasını yeniden ABD’ye kaydırmayı planlıyor.

Tesla Model S ve Model X teslimatlarının 2019’un ilk çeyreğinde 12 bin 100 adet seviyesine gerilemesinde ise ABD’de de yılbaşında yürürlüğe giren vergi teşviği indirimi kararının etkili olduğunu belirtti.

İLGİLİ HABERLER