EğlenceTeknoloji

Telltale Games için yolculuk yeniden başlıyor

the walking dead telltale games

Telltale Games için macera yeniden başlıyor. The Walking Dead ve Game of Thrones gibi popüler dizileri oyuna dönüştüren Telltale Games, kamuoyunun gözü önünde ve trajik bir şekilde kapanmaya doğru sürüklenmişti.

Telltale Games’in varlıklarını satın alan bir grup yatırımcı, şirketi yeniden hayata döndürmeye hazırlanıyor. Yeni Telltale Games‘in direksiyonunda oyun sektörünün iki deneyimli ismi Jamie Ottilie ve Brian Waddle olacak. Ottile, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Telltale markasının ve varlıklarının önünde hâlâ uzun bir yaşam olduğuna inanıyoruz. Şirketin hikaye anlatıcılığı mirasını daha da ileriye taşımak için sabırsızlanıyoruz.”

Yeni Telltale Games’in merkezi Malibu’da olacak. Şirketin yeni sahipleri, stüdyonun eski katalogundan bazı oyunları yeniden yayınlamayı planlıyor. Buna ek olarak, şirketin en çok satan markalarıyla yeni bazı oyunların geliştirilmesi de planlar arasında bulunuyor. Yapılan açıklamada, şirketin bazı eski çalışanlarıyla da yeniden anlaşıldığı belirtildi.

Yeni ve yeniden yayınlanacak oyunlara dair detaylar önümüzdeki haftalarda açıklanacak. Polygon sitesine konuşan Ottile, önümüzdeki altı ay boyunca küçük kalacaklarını ve geliştirme sürecinin Telltale’in alışılmış sürecine göre daha dağıtılmış olacağını belirtti. Ottile, sözlerini şöyle sürdürdü: “Araçlara, teknolojiye ve şirket içi tasarıma odaklanacağız. Animasyon ve hareket yakalama gibi işler doğru ortaklıklarla yapılabilir.”

Telltale Games 2004’te kurulmuştu

Telltale Games, 2004’te kurulmuştu. Ancak stüdyonun ün kazanması, 2012’de The Walking Dead’in yayınlanmasıyla olmuştu. Game of Thrones, Batman, Minecraft ve Guardians of the Galaxy gibi popüler yapımların da oyununu yapan şirket, geçtiğimiz yılın sonlarında kapanmıştı.

İLGİLİ HABERLER