Teknoloji

Telegram yeni güncellemesiyle sohbet temaları sunuyor

telegram ücretli abonelik

Telegram hazırladığı son güncelleme ile kullanıcılarına yeni özellikler sunuyor. Bu özellikler arasında sohbet temaları, interaktif emojiler ve grup mesajları için okundu bildirimlerinin gösterilmesi yer alıyor.

Sohbet temalarıyla kullanıcılar, sohbet ekranlarına farklı bir görünüm kazandırabiliyor. Kullanıcılar sekiz tema arasından seçim yapabilirken, seçilen tema konuşmanın her iki tarafına da uygulanıyor. Temalarda gradyan mesaj balonları, hareketli arka planlar ve özel arka plan desenleri mevcut. Buna ek olarak, her tema için bir gündüz ve gece modu sunuluyor.

Güncellemenin getirdiği bir diğer yenilik ise interaktif emojiler. Kullanıcılar hareketli emojilerden birini gönderdiklerinde bu emojinin üzerine dokunarak tam ekranda gösterilen bir animasyon başlatabilecek. Bu animasyonu kullanıcı dışında o anda sohbet ekranı açık olan diğer kişiler de görebilecek. Animasyonların titreşimle desteklendiğini belirtmekte de fayda var.

Üçüncü yenilik ise gruplarda okundu bildirimlerinin gösterilmesi. Küçük gruplardaki kullanıcılar bir mesajın detaylarına bakarak o mesajı başka kimlerin okuduğunu görebilecek. Bununla ilgili kayıtlar mesajın gönderiminin ardından yedi gün boyunca tutulacak.

telegramTelegram’a eklenen son yenilik ise grup yöneticilerinin canlı yayın kaydı yapabilecek olması. Bir canlı yayın yapılırken yönetici yayının daha sonra tamamen veya kısmen izlenebilmesi için kayıt gerçekleştirebilecek.

Yeni özellikler getiren Telegram güncellemesi, servise erişilebilen tüm platformlarda kullanıcılarla buluşuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER