Manşetler

Telegram iOS uygulaması geçici bir süre için App Store’dan çıkarıldı (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

telegram iosTelegram iOS uygulaması, Apple tarafından iTunes App Store’dan çıkarıldı. Cupertino merkezli şirketin söz konusu kararı “uygunsuz içerik” nedeniyle aldığı belirtilirken, Telegram da bu durumu doğruladı.

Telegram CEO’su Pavel Durov, Apple’dan uygulamada “uygunsuz içerik” bulunduğuna dair bir bildirim aldıklarını belirtti. Durov, gerekli adımları atmalarının ve önlemleri almalarının ardından uygulamanın yeniden App Store’a dönmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Telegram, gelişmiş güvenlik özellikleri üzerine odaklanması ve sohbetleri uçtan uca şifrelemeyle saklamasıyla popüler hâle gelmişti. Artık pek çok mesajlaşma servisi uçtan uca şifreleme desteği sunsa da, Telegram bu özelliği 2013’te çıkarttığı için rakiplerinden ayrı bir yerde duruyor. Rusya’nın en büyük sosyal ağı VKontakte’nin de kurucusu olan Durov, Telegram’ı kurarken amacının “Rus güvenlik kurumları tarafından erişilemeyecek bir iletişim aracı geliştirmek” olduğunu belirtmişti.

Telegram iOS uygulaması ne zaman App Store’a geri dönecek?

Telegram iOS uygulamasının Apple’ın mobil uygulama mağazasına ne zaman döneceği henüz bilinmiyor. Mesajlaşma servisinin App Store’dan çıkarılmasına neden olan uygunsuz içeriğin ne olduğu da şu an için belirsizliğini koruyor. Apple’ın iOS ile ilgili talimatlarında uygulamalarda tartışmaya açık materyaller için filtrelerin, bildirim mekanizmalarının ve kullanıcıları engelleme imkanının bulunması gerektiği belirtiliyor. Bazı içeriklerin filtreleri aşarak uygulamaya sızmış olması, akıllara gelen ilk seçeneklerden biri oluyor.

Güncelleme: Telegram CEO’su Pavel Durov, uygulamanın App Store’a geri döndüğünü Twitter hesabı aracılığıyla duyurdu.

İLGİLİ HABERLER