Teknoloji

Telegram’ın Brezilya’daki erişim yasağı kalktı

telegram ücretli abonelik

Popüler mesajlaşma uygulamalarından olan Telegram, geçtiğimiz cuma günü mahkeme kararına uymadığı gerekçesiyle Brezilya’da engellenmişti. Hafta sonunda bu karardan geri dönüldü ve ülkede mesajlaşma servisine erişim yeniden açıldı.

Mahkeme Telegram’ın, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro tarafından paylaşılan gizli bilgilerin kaldırılması ve dezenformasyonu yaymakla suçlanan bir aktivist ve Bolsonaro destekçisi olan Allan dos Santos’a ait hesapların silinmesi de dahil olmak üzere, ülkede yanlış bilgileri uzak tutmaya yardımcı olmak için çeşitli değişiklikler yapmasının ardından yasak kararını geri aldı.

Ayrıca Telegram, yanlış bilgi içeren gönderileri etiketleme ve gerçek bilgilere sahip olanları tanıtma sözü verdi. New York Times’ın haberine göre çalışanlarının, Brezilya’nın en popüler 100 kanalını da yakından izlemesini de sağlayacak.

Platformda 1,1 milyondan fazla abonesi bulunan Telegram, şu anda polis belgelerini sızdırdığı için soruşturma altında olan ve geçmişte yanlış bilgi yaymakla suçlanan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro için tercih edilen bir iletişim kanalı haline geldi.

Başkan Bolsonaro’nun rakibi olan Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes, uygulamanın sadece iki gün süren yasağının emrini vermişti. Telegram CEO’su Pavel Durov, yüksek mahkemenin kararı şirketin uzun zamandır kontrol etmedi, yanlış e-posta adresine gönderdiklerini ve Brezilya Yüksek Mahkemesi’nden gelen mesajları göremedikleri için daha erken harekete geçemediklerini söylemişti.

İLGİLİ HABERLER