Teknoloji

Telefónica hangi girişimlere yatırım yapacağını bilgisayar algoritmasıyla belirleyecek

telefonica-logo-140815

Bilgisayar programları risk sermayedarlarının alet çantalarının uzun zamandır en önemli parçalarından bir tanesi. Bir şirketin analizi bazı modellemeler, projeksiyonlar ve incelemeler sonucunda elde edilen ölçümleri de içeriyor. Ne var ki, şimdiye kadar son karar genellikle insanlara bırakılıyordu. Telefónica tarafından geliştirilen Open Future girişimcilik ağı bu geleneği yıkıyor. Geliştirilen yeni makine güdümlü girişimci rekabet algoritması sayesinde hem adaylar hem de kazananlar bizzat algoritma tarafından otomatik olarak seçiliyor.

Algoritmanın ilk kullanımı gelecek yıl, Telefónica’nın bir dizi girişimci yarışmasını başlatmasıyla birlikte gerçekleşecek. Telekomünikasyon operatörü aralarında Valensiya, Buenos Aires ve Bogota’nın da bulunduğu, dünya çapında farklı şehirlerde gerçekleştireceği yarışmalarda otomatik öğrenmede gelecek vadeden inovasyonlar üzerinde çalışan şirketler belirlenmeye çalışılacak. Otomatik öğrenme ile üretilen bir algoritma otomatik öğrenme konusunda en fazla gelecek vadeden girişimleri seçmede görevlendirilecek.

İnsanları karar verici konumdan çıkarmanın hedefi subjektiflik ve sezilerin kararlara olan etkisini azaltmak ve projenin başarısını tahmin etmedeki şansları iyileştirmek. Telefónica bu proje için ne kadar para harcandığını açıklamazken sadece Telefónica Open Future’da yönetilen fonlara sadece türünün en iyisi tahmin uygulamaları için çalışan en iyi girişimlerin erişebileceğini söylemekle yetindi. Bu hamle bilgisayarların tahmin gücüne olan güvenin artışını gösteren önemli bir simge olarak gösterilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER