Manşetler

TeknoSA Preo P1 ve Pwatch Ön İnceleme

teknosa-preo-p1-3

Mobil operatörlerin kendi markalarını taşıyan akıllı telefonlar, tabletler veya giyilebilir ürünler çıkarmaları artık fazlasıyla doğal karşılanan bir eylem. Akıllı telefon penetrasyonunun artmasını sağlayan bu hamle, teknoloji dünyasının diğer dinamiklerine de ilham vermişe benziyor. Türkiye teknoloji perakendeciliği sektörünün en önemli oyuncularından biri olan TeknoSA da, Preo serisi akıllı telefonu ve akıllı saatiyle kendisine yeni bir yol açıyor. TeknoSA Preo P1 akıllı telefon ve Pwatch akıllı saat, bu açılımın ilk adımlarını teşkil ediyor.

TeknoSA Preo P1’de 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde 5 inç ekran bulunuyor. Bu ekran kapalı mekanlarda tatmin edici bir görüntü kalitesi sunuyor. Yüksek ışık altında ekran biraz parlasa da, bu durum telefonun ekranının görülmesine engel olmuyor. TeknoSA Preo P1’in güneş ışığı altında ve dış mekanlarda göstereceği performansı görmek içinse akıllı telefonu daha kapsamlı biçimde test etmek gerekiyor.

TeknoSA Preo P1, elde oldukça rahat tutuluyor. Akıllı telefonun kasası pek ince profilli olmasa da, bu durum cihaz elde tutulurken bir rahatsızlık yaratmıyor. TeknoSA Preo P1’in üst kısmında kulaklık jak’ı bulunuyor. Telefonun sol kenarında ise güç ve ses kontrol düğmeleri bulunuyor. TeknoSA Preo P1 yekpare bir kasaya sahip olduğu için pilini yerinden çıkarmak mümkün olmuyor. Bu nedenle SIM ve microSD kart girişleri de cihazın sağ kenarına yerleştirilmiş. USB girişiyse TeknoSA Preo P1’in alt kısmda yer alıyor.

teknosa-preo-p1-12

Üretimi ZTE tarafından gerçekleştirilen TeknoSA Preo P1’de dört çekirdekli 1.2 GHz Qualcomm işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 1 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza eşlik ediyor. microSD kart desteği sayesinde 8 GB’ın üstüne 32 GB’lık daha depolama alanı eklenebiliyor. TeknoSA Preo P1’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 2400 mAh kapasiteli pil sağlıyor.

TeknoSA Preo P1’de 13 megapiksel arka kamerayı 5 megapiksel ön kamera tamamlıyor. 5 megapiksel ön kamera, TeknoSA’nın “selfie” trendini görmezden gelmediğini net biçimde ortaya koyuyor. TeknoSA’nın mobil alışveriş uygulaması da TeknoSA Preo P1’in ana ekranında ön yüklü olarak sunuluyor. Böylelikle TeknoSA’ya hızlı ulaşımın kapıları açılıyor. Barkod Okuyucu uygulamasıysa TeknoSA’nın fiziksel mağazalarında alışverişi kolaylaştırmak için ana ekrana yerleştirilmiş. Google’ın imzasını taşıyan Android uygulamalarını barındıran klasör de TeknoSA Preo P1’in ana ekranında bulunuyor.

teknosa-preo-p1-19

TeknoSA Preo P1’in 5 inç’lik ekranı kullanıcılara hatırı sayılır bir görüntüleme alanı sunuyor. Bu sayede telefonda içerik tüketiminin sorunsuz gerçekleştirileceği rahatlıkla söylenebilir. Ancak, özellikle Google Chrome internet tarayıcısında klavyenin biraz sıkışık hâle gelmesi kalın parmaklı kullanıcıları zorlayacak bir nokta olarak göze çarpıyor.

[quote_box_center] İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: TeknoSA Preo P1 ve Pwatch ile donanım işine giriyor [/quote_box_center]

TeknoSA’nın yeni ürün ailesinin bir diğer üyesi de Preo Pwatch akıllı saat. TeknoSA Preo Pwatch’u bir akıllı saatin yanı sıra, bir fitness takip cihazı olarak değerlendirmek de mümkün. Adım, mesafe, kalori ve uyku düzeni takibi yapabilmesi, uyku kalitesi ölçebilmesi, diyet programı hazırlayabilmesi, vücut kitle endeksini ölçebilmesi, kullanıcıları hareketsizlik ve su içmeleri konusunda ikaz etmesi Preo Pwatch’un hazırlanması esnasında zindelik ve egzersiz özelliklerine ne kadar önem verildiğini gösteriyor.

teknosa-preo-pwatch-2

TeknoSA Preo Pwatch’un küçük ekranı hemen yanında bulunan butona basılarak uyandırılıyor. Ana ekranda saat ve tarih bilgilerinin yanı sıra, şarj durumu gösteriliyor. Yine aynı küçük tuşa basıldığında ise atılan adım sayısını, katedilen mesafeyi, yakılan kalori miktarını ve uyku süresini görmek mümkün oluyor.

TeknoSA Preo Pwatch tarafından gerçekleştirilen diğer ölçümleri görmek içinse saatin akıllı telefonlar için hazırlanan özel uygulamasını indirmek gerekiyor. Bluetooth 4.0 bağlantısı aracılığıyla akıllı telefona aktarılan bilgiler, Preo Pwatch uygulaması aracılığıyla görülebiliyor. Preo Pwatch’un kutusunda saatin hem Android hem de iOS ile çalışabildiğine dair bir ibare yer alsa da, gerekli uygulamaya henüz iTunes App Store ve Google Play Store’da erişilemediğini belirtmek gerekiyor.

teknosa-preo-pwatch-3

Preo Pwatch, kullanıcılarına çok ilginç bir özellik de sunuyor. Akıllı telefonun eşlik uygulaması aracılığıyla Preo Pwatch bir deklanşöre dönüşüyor. Bluetooth aracılığıyla akıllı telefona bağlanan saat, kalabalık selfie’lerin rahatlıkla çekilmesini sağlıyor. Farklı renk seçenekleri bulunan TeknoSA Preo Pwatch’un kayışı değiştirilebiliyor.

Teknoloji perakendeciliği alanındaki varlığını sürekli olarak genişleten TeknoSA, Preo P1 ve Preo Watch ile teknoloji dünyasına olan katkısını başka bir boyuta taşıyor. TeknoSA Mobil kullanıcılarına özel tekliflerle ortaya çıkan Preo P1’in şirkete aradıklarını getirip getirmeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER