Teknoloji

Teknoloji blogu Gigaom borçları nedeniyle faaliyetlerini durdurdu

gigaom-100315

Teknoloji dünyasının bilinen bloglarından olan, yaklaşık on yıl kadar önce Om Malik tarafından kurulan Gigaom faaliyetlerini durdurdu. Her ne kadar site dün normal işleyişine devam etse ve Apple’ın Watch etkinliğiyle ilgili haberleri de geçse bile, gün sonunda paylaşılan bir mesajla okuyuculara, alacaklılara olan borçları ödeyemediği için bütün operasyonların durdurulduğunu haber verdi.

Om Malik tarafından yayınlanan açıklamada Gigaom’un kapandığı ve tüm varlıkların da şirkete borç verenler tarafından kontrol edilmekte olduğu kaydedildi. Malik, kurduğu şirketin sonunun böyle olmasını hiç istemediğini kaydetti. Aslında Malik bir yıl kadar önce Gigaom’u bırakmış ve risk sermaye şirketi True Ventures’ın ortağıoolmuştu. O zamanlar sitenin yeni bir yatırımla 8 milyon dolardan fazla topladığını kaydetmişti.

Gigaom’un yönetimi, yaptığı açıklamada alacaklıların varlıklarla neler yapacağı veya gelecekte söz konusu varlıkların kullanımıyla herhangi bir operasyona girişilip girişilmeyeceğinin bilinmediğini kaydetti. Şirketin iflas başvurusu yapmaya niyetli olmadığını, ancak operasyonların durmasının kaçınılmaz olduğunu, bunun da teknoloji medya endüstrisi için üzücü bir gün oolarak nitelendirildiğini vurguladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER