ManşetlerTeknoloji

Tecno’dan uygun fiyatlı yeni telefon: Spark 20C tanıtıldı

tecno spark 20c

Tecno Spark 20C ile giriş segmentinde sunduğu seçeneklere yenilerini eklemeye devam ediyor. Spark 20C’yi daha çekici kılmak için eklenen birkaç özellik arasında ön plana çıkanlar 50 megapiksel çözünürlüklü ana kamera ve büyük pil oluyor. 6.6 inç büyüklüğünde 720p çözünürlüklü LCD ekranın yenileme hızı 90 Hz. 8.75 mm kalınlığındaki telefon düz kenarlara sahip.

Akıllı telefonun kalbinde bulunan sekiz çekirdekli işlemcinin ismi açıklanmasa da, 2.2 GHz Cortex-A53 çekirdekleri olan işlemcinin MediaTek Helio G36 olduğu tahmin ediliyor. Bu işlemcinin genelde LTE destekli telefonlarda kullanıldığını belirtmekte fayda var. İşlemciye 4 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. 128 GB depolama alanını ise microSD kart ile büyütmek mümkün oluyor.

50 megapiksel çözünürlüklü arka kameraya ikinci bir sensör daha eşlik ediyor. “AI Cam” olarak lanse edilen bu kameranın ana kamerayla çekilen fotoğrafların üstünde küçük iyileştirmeler yapmak için kullanılması muhtemel görünüyor. Ekran üstündeki deliğe yerleştirilen ön kameranın çözünürlüğü ise 8 megapiksel.

Spark 20C kutusundan Android 13 ve Tecno’nun kişiselleştirilmiş kullanıcı arayüzüyle çıkıyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 18W şarj destekli 5000 mAh kapasiteli pil veriyor. Ön kameranın etrafındaki Dynamic Island tarzı animasyon ise telefon şarja takıldığında bir tür bildirim çubuğu işlevi görüyor.

tecno spark 20c

FM radyo, 3.5 mm kulaklık jakı, USB-C, çift hoparlör ve kenara yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı da telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

Tecno Spark 20C dört farklı renk seçeneğiyle geliyor

Spark 20C için siyah, beyaz ve altın renk seçenekleri sunuluyor. Şirket bu seçenekler için Yer Çekimi Siyahı, Gizem Beyazı ve Alpenglow Altın isimlerini kullanıyor. Şirketin “Magic Skin” olarak adlandırdığı yeşil renk seçeneğin arka paneli yüzde 100 geri dönüştürülmüş malzemelerden üretiliyor.

Tecno Spark 20C için henüz bir fiyat ve çıkış tarihi bilgisi açıklanmış değil. Telefonun yurt dışında 130 dolardan başlayan fiyatlarla satılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER