İncelemelerManşetler

TECNO PHANTOM V Flip 5G İncelemesi

TECNO, amiral gemisi telefonlarda gördüğümüz özellikleri ve yetenekleri daha uygun fiyat noktasında sunan PHANTOM Serisini yeni ürünlerle zenginleştirmeyi sürdürüyor. 2023 sonbaharında TECNO PHANTOM V Fold modelini Türkiye’de satışa sunan ve kullanıcılara akıllı telefon ile tablet deneyimini bir arada, daha uygun fiyat koşullarında sağlayan şirket, şimdi de cepte veya çantada daha rahat taşınan, açıldığında ise normal bir akıllı telefonu deneyimi sunan formda bir cihaz olan PHANTOM V Flip ile karşımızda. Bir süredir deneyimlediğimiz bu katlanabilir telefon modeli ile ilgili önemli detaylar ve yorumlar TECNO PHANTOM V Flip inceleme yazısı ve videosunda yer alıyor.

TECNO PHANTOM V Flip 5G inceleme: Tasarım

TECNO PHANTOM V Flip 5G, kapalı durumdayken cepte veya çantada fazla alan kaplamayan, avuç içine de rahatlıkla sığan bir formda dururken, açıldığından ise klasik bir akıllı telefonun boyutlarıyla pratik ve rahat bir kullanım sağlıyor. Cihaz açık durumdayken 6.95 milimetre, kapalı durumdayken de 14.95 milimetrelik kalınlığa sahip oluyor. Her iki değerin de, belirlenmiş esas kullanım senaryoları için makul aralıklarda olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca telefonun 194 gram ağırlığının da, 6.9 inç ekrana sahip olan bir telefon için gayet iyi olduğunu belirtmek gerekiyor.

tecno phantom v flip 5g inceleme

PHANTOM V Flip, tasarımında yer verilen detaylar sayesinde gerçekten de şık ve kullanışlı bir cihz olmayı başarıyor. Üç boyutlu kıvrımlara sahip olan gövde avuç içiyle yüksek bir uyumluluk gösteriyor. Telefon kapalı biçimdeyken avuç içinize rahatlıkla oturacak ve kavramakta herhangi bir sıkıntı hissetmeyeceksiniz. Seramikle yapılandırılmış metal çerçevesi ise, mikro kavisli yüzeyde bir parlaklık sağlıyor. Bu metal çerçeve, cihazın kenarlarıyla birlikte menteşe bölümü boyunca da uzanıyor.

Öte yandan menteşesi de mat kumlama tekniği ile normal çerçeveye göre farklı bir yüzey dokusuna sahip. Öte yandan TECNO’nun özel olarak tasarladığı menteşe, cihaz kapalı biçimdeyken ekran arasında sıfır boşluk kalmasını sağlıyor. Bu da cepte veya çantadaki küçük parçacıkların ekranın içine sızmasını ve ona zarar vermesini engelliyor. Bununla birlikte, cihaz kapalı biçimdeyken her iki tarafta da çok küçük boşluklar bırakılmış. Buralardan küçük toz parçacıklarının ekrana sızması ve tutunması gibi bir durum söz konusu olabiliyor.

tecno phantom v flip 5g inceleme

TECNO PHANTOM V Flip’in dışı Lychee dokulu premium deri ile kaplı durumda bulunuyor. Böylelikle kullanıcılara üst sınıf ve zarif bir telefon kullandıkları hissi veriliyor. TECNO, yüzeyde kullanılan derinin lüks parçalar ve premium araçlarda kulanılan Lychee desenini içerdiğinin altını çiziyor. Bu deri yüzey, hassas hissiyatı ve teni rahatlatıcı özelliği sayesinde parmak izi tutmuyor, aynı zamanda sürtünmeye dirençli bir yapı da sunuyor.

PHANTOM V Flip 5G’yi kullanırken deri dokusunu hissetmek güzel oluyor. Bununla birlikte, içinizin biraz daha rahat hissetmesini isterseniz, TECNO’nun kutuya yerleştirdiği koruyucu kılıfı kullanabilirsiniz. Bu koruyucu kılıf iki parçadan oluşuyor ve telefona kolaylıkla takılıyor. Telefona sıkıca oturuyor ve herhangi bir yerinde oynamaya yapıyor. Öte yandan sahip olduğu halkayı parmağınıza geçirerek telefonu biraz daha fazla güvenle tutma ve kullanma imkanınız da oluyor.

TECNO PHANTOM V Flip’in ikonik lila ve ikonik siyah olarak adlandırılmış iki farklı renk seçeneği bulunuyor. TECNO’nun bize inceleme için gönderdiği ikonik lila renk gerçekten hoş bir görünüme sahip. Biraz daha açık mavi tonlarına yakın görünüyor. Menteşe ve metal çerçeve de bu renk dokusuna uyum gösteriyor. Biraz daha ağır bir görünüm ve hava isteyenler için de siyah renkli versiyon fazlasıyla uygun olacaktır.

tecno phantom v flip 5g inceleme

Kapak kısmında, TECNO’nun “kozmik tasarımlı kamera sistemi” olarak adlandırdığı, büyük bir alan kaplayan kamera modülü yer alıyor. Aslında kamera modülü demek ne kadar doğru, çünkü burası kapak ekranını da barındırıyor. TECNO’nun iyi bir tasarım ortaya koyduğunu ve kapak ekranıyla geleneksel bir kamera modülünü iyi biçimde buluşturduğunu söyleyebiliriz. Dışa doğru hafif çıkıntı yapan bu dairenin orasında dairesel ekran yer alıyor. Ekranın etrafında ise üç tane kamera ve flaş halkası var. Ekran ve kameraların üstü, çizilmelere ve darbelere karşı dayanıklı, ileri seviye sert kaplama tekniğinin kullanıldığı bir camla korunuyor.

Telefon açık durumdayken alt kenara gelecek biçimde USB-C portu, hoparlör ve mikrofon var. Üst kısımda ikinci mikrofon bulunuyor. 6.9 inç katlanabilir ekranın etrafında, tampon görevi gören çerçeve dışında fazla bir çerçeve alanı yok. Bu ekranın üst kısmında selfie kamera deliği var. Ekranın üst kısmında, tampon bölümünde ahize ve ikinci hoparlör mevcut. Sağ kenarda ses tuşları ve parmak izi okuyucusunun yerleştirildiği güç düğmesi mevcutken sol kenarda, üste doğru da nano SIM kart yuvası yerleştirilmiş.

tecno phantom v flip 5g inceleme

TECNO PHANTOM V Flip’in menteşe yapısı kararlı bir yapıya sahip. Ekran açık durumdayken katlanabilir ekranın ortasında sığ bir girinti oluşuyor. Bu açıdan PHANTOM V Fold ile benzer bir durumun söz konusu olduğunu görüyoruz. Tam karşıdan bakıldığında ekrandaki kat izi belli belirsiz durumda. Ayrıca beyaz renkli arka planlarda veya cihazın ekranına belirli bir açıdan bakarken de kat izi fazla belirgin değil. Öte yandan menteşenin çalışma aralığı da geniş. Sadece dik biçimde değil, 30-150 derece arasında geniş bir yelpazede kapak bölümünü kararlı tutmak mümkün oluyor. Bu sayede YouTube videolarını izlemek veya hızlı çekim yapmak gibi işlerde PHANTOM V Flip’i daha verimli biçimde kullanmanız mümkün oluyor. Telefon açık biçimdeyken kararlı biçimde duruyor, normal bir akıllı telefondan farksız bir his var. Bununla birlikte kapalı haldeyken kanatların az da olsa sağa sola oynayabildiğini görüyoruz.

TECNO PHANTOM V Flip 5G inceleme: Ekran ve Ses

Bir öncek bölümün sonunda, TECNO PHANTOM V Flip 5G’nin kapak ekranı ve menteşe yapısından bahsettik. Şimdi de içerideki katlanabilir ekranın teknik özelliklerinden başlayarak biraz daha yakından bakalım. PHANTOM V Flip’te esas yükü, 6.9 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip olan içerideki katlanabilir ekran çekiyor. Bu ekran LTPO AMOLED teknolojisine sahip. Maksimum 120 Hz’lik yenileme hızı var ve ekranın yenileme hızı, içeriğe ve kullanıma bağlı olarak daha düşük seviyelere inebiliyor. Cihaz kapalı biçimdeyken ne kadar kullanışlı olduğu tartışılsa da, içerideki ekranda Sürekli açık ekran özelliğinden yararlanabilir, ekranda saati, tarihi ve bunun gibi bileşenleri pil ömrüne olumsuz etkide bulunmadan gösterebilirsiniz.

tecno phantom v flip 5g inceleme

İçerideki ekranın maksimum 1000 nit parlaklık değeri var ki, gerçekten de bu ekranın doyurucu bir parlaklığı var. Dışarıda da iyi bir görüş sunuyor. Öte yandan TECNO, ekran parlaklığı yönetimi konusunda da çok iyi. Ekran parlaklığı ortamdaki ışığa göre iyi biçimde ayarlanıyor. Bu da pil ömrü açısından olumlu. Öte yandan ekranın renk stilini ayarlayabilirsiniz. Orijinal renk ayarı gayet kullanışlı görünmekle birlikte, canlı renkleri sevenler için Parlak renkli ayarı da seçilebilir. Özellikle fotoğrafları görüntülemek veya video izlemek için bu ayar iyi oluyor. Öte yandan ekranın renk sıcaklığını sıcak ve soğuk arasında isteğe göre belirleme imkanınız da var. Ekranın varsayılan renk sıcaklığının biraz daha mavi tarafa kaydını da söylemeden geçmeyelim.

Ekranın 1080 x 2640 piksel çözünürlüğü var. 413 ppi gibi, doyurucu bir netlik ve keskinlik için fazlasıyla yeterli bir piksel yoğunluğu mevcut. Bir şeyler okurken, sosyal medya uygulamalarını kullanırken memnun kalacaksınız. Öte yandan ekranın mavi renk şiddetini azaltan Göz Bakımı modu da mevcut. Ekranın yenileme hızı içeriğe göre dinamik olarak ayarlanırken; 120 Hz, 90 Hz veya 60 Hz sabit ayarları arasından da seçim yapma imkanınız bulunuyor.

tecno phantom v flip 5g inceleme

PHANTOM V Flip’in ince ve uzun biçimdeki katlanabilir ekranı özellikle web sayfalarında gezinti veya sosyal medya uygulamalarını kullanma gibi durumlarda, sağladığı daha fazla satır sayısıyla kullanışlı oluyor. Aynı anda iki uygulamayı bölünmüş pencerelerde kullanmak için de elverişli görünüyor. Üstelik ekranı esnek biçimde kullanarak daha verimli işler çıkarmak mümkün. Örneğin YouTube uygulamasında video izlerken cihazın ekranını hafif katlayarak videoyu üstte görebilir, ekranın alt tarafında kalan parçasında ise kontrollerden yararlanabilirsiniz. Benzer bir kullanım senaryosu Kamera uygulaması için de geçerli. Kamera açık hâldeyken ekranı katladığınızda, ekranın üst kısmında vizör bölümü, alt kısmında ise kamera kontrolleri görünüyor.

Kapak ekranına geldiğimizde, burada 1.32 inçlik bir AMOLED ekran var. Dairesel biçimli bu ekran 352 ppi piksel yoğunluğuyla yüksek bir keskinlik ve netlik sunuyor. 1000000:1 kontrast oranı da yazıların okunabilirliği veya ekrandaki çeşitli grafiklerin renkler açısından canlılığı konusunda fazlasıyla yardımcı oluyor. Bu kapak ekranı dokunmaları ve sürüklemeleri destekliyor. Bu sayede telefon kapalı biçimdeyken, bu kapak ekranına bakarak gelen çağrıları veya mesajları görebilir, bunlara yanıt verebilirsiniz. Gelen bildirimleri görüntüleme, çalan medya kontrollerini yönetme veya kamerayı kullanarak fotoğraf ve video çekme gibi işleri de 1.32 inçlik kapak ekranı üzerinden rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Kapak ekranında kullanabileceğiniz Alarm, Hava Durumu, Ajanda, Sayaç ve kulaklık bağlantısı gibi araç takımları da mevcut.

tecno phantom v flip 5g inceleme

Kapak ekranı sürekli açık ekran özelliğini de destekliyor. Ekranın AMOLED teknolojisine sahip olması sayesinde bu işlev pil ömrüne olumsuz etkide bulunmadan kullanılabiliyor. Üstelik çeşitli kapak ekranı görselleri veya desenleriyle telefona farklı bir hava kazandırabilirsiniz. Tmoji avatarları da, kendinize özel bir görsel oluşturup ekranda bunu göstermenize izin veriyor. Üstelik bu avatarlar etkileşimli yapıda, bu da işin içine daha fazla verimlilik ve eğlence katıyor. Saati görüntülemek için kullanabileceğiniz farklı yüzler de mevcut. Ayarlar içinde “Kapak Ekranı Koleksiyonları” adında özel bir bölüm bulunuyor. Buradan kapak ekranı ile ilgili tüm özelleştirmeleri yapabilirsiniz.

Ses tarafına geldiğimizde, telefonun alt kenarına yerleştirilmiş ana hoparlörün yanında, ahize bölümüne yerleştirilmiş ve doğrudan kullanıcıya bakan ikinci bir hoparlör var. Cihaz açık biçimdeyken veya yatay biçimde tuttuğunuzda dengeli bir stereo ses çıkışı elde ediyorsunuz. Ses sistemi güçlü, çıkış şiddeti yüksek. Bununla birlikte bas seviyesi düşük, orta ve yüksek frekanslar biraz daha baskın durumda bulunuyor. YouTube’da video izlemek veya Spotify’da arkadaşlarınızla müzik dinlemek gibi işler için PHANTOM V Flip’in dahili ses sistemi yeterli olacaktır.

TECNO PHANTOM V Flip 5G inceleme: Performans ve Pil

TECNO PHANTOM V Flip 5G’de MediaTek Dimensity 8050 işlemci bulunuyor. 6nm mimarisini temel alan bu işlemci 5G desteğini de beraberinde getiriyor. Sekiz çekirdekli bu işlemci; 1 adet 3.0 GHz Cortex-A78, 3 adet 2.6 GHz Cortex-A78 ve 4 adet 2.0 GHz Cortex-A55 CPU çekirdeği barındırıyor. Mali-G77 MC9 GPU da bu paketin içinde yer alıyor. 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza da bu katlanabilir telefonun diğer donanım özellikleri arasında yer alıyor.

tecno phantom v flip 5g inceleme

TECNO’nun belirttiğine göre PHANTOM V Flip 5G, dünyanın ultra ince VC soğutma sıvısına sahip ilk katlanabilir telefonu olma özelliğini taşıyor. Ultra ince VC sıvı soğutma ve grafit soğutmayı birleştiren soğutma sistemi, üstün termal iletkenliğe sahip. Sonuç olarak, CPU performansını önemli ölçüde artırırken kalınlığın ve ağırlığın azaltılmasına da olanak tanıyor.

8 GB RAM, telefonda aynı anda birden fazla uygulamayı birlikte kullanma konusunda iyi bir verimlilik sağlarken, 8 GB’a kadar artırılabilir bellek sayesinde çoklu görev performansını bir kademe daha yukarıya çıkarmak mümkün oluyor. 256 GB dahili hafıza da çekeceğiniz fotoğraflar ve videolar için yeterli alanı sunacaktır.

tecno phantom v flip 5g inceleme

TECNO PHANTOM V Flip 5G, Geekbench benchmark testinde 2021 yılının sonlarıyla 2022 yılının başlarında gördüğümüz amiral gemisi akıllı telefonlardakine eşdeğer seviyede performans sunuyor. Söz konusu modellerin şimdiki fiyatlarını, bununla birlikte PHANTOM V Flip 5G’nin bir katlanabilir telefon olduğu gerçeğini birlikte değerlendirdiğimizde, sunulan fiyat-performans oranının iyi seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Oyun konusunda da bu katlanabilir telefon beklentileri karşılıyor, üst seviye oyunlarda bile iyi bir akıcılık ve grafik hızı sağlıyor. Isınma konusunda da, sahip olduğu soğutma sisteminin katkılarıyla makul sıcaklık aralığında kalmayı başarıyor.

Pil tarafına geldiğimizde, TECNO PHANTOM V Flip 5G’de 4000 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Samsung’un Galaxy Z Flip 5 modelindekine göre daha yüksek kapasitede bir pilin bulunması memnun edici. Bu pil, sabahtan akşama bir günü rahatlıkla çıkaracak bir tek şarj performansını sunmayı başarıyor. Telefon 45W hızlı şarj desteğine sahip. TECNO, sadece 15 dakikada telefonun pilinin yüzde 50’sinin dolabildiğini, 45 dakikada ise pilin tamamının dolduğunu belirtiyor. Kutudan da 45W güç adaptörü ve USB-A – USB-C kablosu çıkıyor. Bu ikiliyle yaptığımız şarj testlerinde, 50 dakika gibi bir sürede telefonun pilinin yüzde 1’den yüzde 100 seviyesine ulaştığını gördük. Bu da TECNO’nun iddiasının boş olmadığını bize gösteriyor.

tecno phantom v flip 5g inceleme

TECNO PHANTOM V Flip 5G inceleme: Yazılım

TECNO PHANTOM V Flip 5G’de Android 13 ve onun üzerinde HiOS 13.5 kullanıcı arayüzü yüklü olarak geliyor. HiOS, Android üzerinde çok yoğun olmayan, bununla birlikte deneyimi zenginleştirecek ve farklılık yaratacak birtakım özel uygulamaları ve çeşitli özelleştirmeleri bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda yapay zekâ destekli birtakım araçlar da mevcut.

Öncelikle yuvarlatılmış köşeli kare uygulama ikonları bir hayli hoş görünüm oluşturuyor. Uygulama klasörleri oluşturabilir, bunların boyutlarını büyüterek ana ekranınızı daha kullanışlı hâle getirebilirsiniz. Çeşitli uygulamalar yüklü olarak sunuluyor. Bunların bazılarını silebilirken bazılarını yalnızca ana ekrandan saklayabilirsiniz. Örneğin Phone Master uygulaması, telefonu optimize eden ve performansını artırmayı sağlayan araçlarıyla kullanışlı, ara sıra kullanacağınızı tahmin ediyoruz. Araçlar klasörü altında da hesap makinesi, ses kaydedici, pusula gibi bazı kullanışlı araçlar var.

tecno phantom v flip 5g inceleme

Ana ekranın ilk sayfasında Tavsiyeler başlıklı bir klasör var. Burada kullandığınız uygulamaların sıklığına göre çeşitli uygulama klasörlerinin otomatik olarak yerleştirildiğini göreceksiniz. Bu da telefonda sıklıkla kullandığınız uygulamalara ve işlevlere erişimi kolaylaştırıyor. Google uygulamaları deneyimin başrolünde, Google klasörü altında YouTube, YouTube Music, Gmail, Fotoğraflar, Haritalar gibi uygulamaları göreceksiniz.

Ana ekranın en solundaki ekran ise çeşitli uygulama tavsiyelerini, telefon kullanım özetini, ipuçlarını, önemli günleri, attığınız adım sayısını gösteren bileşenleri bünyesinde barındırıyor. Ayarlar içinde yer alan Ekstra Özellikler bölümüne de göz atmanızı tavsiye ederiz. Burada Tavsiyeler, Uygulama Hızlandırıcı, Bellek Artırma, Akıllı Panel gibi birçok yararlı işlev ve aracı görecek, bunların ayarlamalarını yapabileceksiniz. Öte yandan TECNO PHANTOM V Flip 5G’de Ella adlı bir asistan var. Bu asistan sayesinde yüz yüze konuşmalarda çeviri yapabilir veya fotoğraflarda yer alan yabancı dildeki bir yazı çevirebilirsiniz. İyi haber; Ella Türkçeyi de destekliyor ve gayet iyi çalışıyor.

tecno phantom v flip 5g inceleme

Ekran bölümünde değindiğimiz, PHANTOM V Flip’in katlanabilir ekranı ve kapak ekranının getirdiği çeşitli yazılım kolaylıkları ve özellikleri var. Ekranı katladığınızda YouTube veya Kamera gibi uygulamalarda kontroller ekranın alt bölümüne taşınırken video veya kamera görüntüsü de ekranın üst kısmında kalıyor. Kapak ekranından ise gelen telefon çağrısını yanıtlama, gelen bildirimleri görüntüleme, zamanlayıcıyı kurma, hava durumunu görüntüleme gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor.

TECNO PHANTOM V Flip 5G inceleme: Kamera

TECNO PHANTOM V Flip 5G kamera özellikleriyle bir hayli güçlü görünüyor. Kapak ekranının etrafında, şık görünümlü kamera modülünde iki tane kamera bulunuyor. 64 megapiksel çözünürlüklü ana kamera; f/1.7 diyafram, faz algılamalı otomatik odak, RGBW ultra hassas sensör gibi özelliklere sahip. TECNO, bu sensörün yüzde 60 oranında daha fazla ışık alımı, görüntüde yüzde 15 oranında daha az parazitlenme ve yüzde 10 oranında daha doğru renk sunma gibi avantajlar sunduğunu belirtiyor. 64 megapiksel ana kameranın yanında 13 megapiksel, f/2.2 ultra geniş kamera var.

tecno phantom v flip 5g inceleme

PHANTOM V Flip 5G ile çektiğimiz fotoğrafları genel olarak beğendik. Işık koşullarının ideal olduğu durumlarda parlak ve canlı fotoğraflar üretiyor. Bununla birlikte pürüzsüzleştirmenin biraz normalden fazla olduğu görülüyor. Bu da detaylarda kayıplara neden olabiliyor. Manzara çekimlerinde de keskinleştirmenin biraz fazla olduğunu görüyoruz. Bu da yakınlaştırma yaptığınızda kayıplara neden olabilir. Özellikle manzara çekimlerinde 64 megapiksel tam çözünürlüğü kullanmak yerinde olacaktır. Kapalı hava ve bunun gibi, ışığın biraz daha az olduğu ortamlarda hafif gürültü etkisi gözlenebilir, ancak bu koşullardaki fotoğraflar da genel olarak beğenimizi kazandı. Düşük ışıkta, özellikle gece çekimlerinde de gürültü etkisi gözlemlenebiliyor.

Portre çekimlerinde PHANTOM V Flip 5G gerçekten başarılı. Ön planla arka plan ayrımı iyi biçimde yapılıyor. Aynı zamanda renk tonları iyi biçimde ayarlanıyor. Aslında yapay zekâ desteği, renklerin ayarlanması konusunda gayet iyi görünüyor. Özellikle sosyal medyada paylaşacağınız bu tarz fotoğraflar beğeni toplayacaktır. Yakın çekimlerde de V Flip ile güzel işler çıkarabilirsiniz.

13 megapiksel ana kameranın ana kamera ile renk ve parlaklık tutarlılığı iyi. Öte yandan yüksek çözünürlüklü sensör sayesinde iki kat yakınlaştırmayı minimum kayıpla yapabilirsiniz. Bu da telefoto kameranın eksikliğini bir oranda kapatmayı başarıyor.

Katlanabilir ekrana yerleştirilmiş 32 megapiksel çözünürlüklü bir selfie kamerası mevcut. Bu kamera da farklı koşullarda iyi işler çıkarıyor. Bununla birlikte pürüzsüzleştirme ve keskinleştirme burada da gözlemleniyor. Aslında bu tür çekim sonrası düzenlemeler selfie fotoğrafların daha hoş görünmesine yardımcı oluyor. PHANTOM V Flip’in kapak ekranı, ana kameraların selfie fotoğraf çekimleri için de kullanılmasına olanak sağlıyor. Yani seçenekleriniz fazlasıyla geniş görünüyor.

Video tarafına geldiğimizde, PHANTOM V Flip 5G ile 4K/30fps’ye kadar farklı çözünürlük ve kare hızlarında video kaydı yapabilirsiniz. Videoların kalitesi ve parlaklığı iyi, aynı zamanda ses kayıt kalitesini de beğendik. El hareketlerinin videoya hissedilir şekilde etki ettiğini belirtmek gerekiyor. Ancak PHANTOM V Flip 5G’nin katlanabilir yapısı, bu telefonu bir video kamera gibi tutarak daha kararlı şekilde çekimler yapmanıza izin verecektir. Öte yandan katlanabilir yapısı, bu telefonu bir tripoda ihtiyaç duymadan kolayca sabitlemenize ve eller serbest şekilde video çekimleri yapmanıza izin veriyor. Hızlı çekim gibi videolar için bu tarz esnek biçimler bir hayli kullanışlı olacaktır.

TECNO PHANTOM V Flip 5G inceleme: Sonuç

  • tecno phantom v flip 5g inceleme
  • tecno phantom v flip 5g inceleme
  • tecno phantom v flip 5g inceleme
  • tecno phantom v flip 5g inceleme
  • tecno phantom v flip 5g inceleme
  • tecno phantom v flip 5g inceleme
  • tecno phantom v flip 5g inceleme
  • tecno phantom v flip 5g inceleme
  • tecno phantom v flip 5g inceleme
  • tecno phantom v flip 5g inceleme
  • tecno phantom v flip 5g inceleme
  • tecno phantom v flip 5g inceleme
  • tecno phantom v flip 5g inceleme

TECNO PHANTOM V Flip 5G, katlanabilir telefon deneyimini rekabetçi bir fiyat noktasında sunuyor. Büyük ekranı, kapalı ve açık durumdayken sahip olduğu optimum kalınlığı, makul ağırlığı ile gerçekten ergonomik bir deneyim sunarken kullanışlılığı da üst seviyede oluyor. 4000 mAh kapasiteli pili sayesinde bu formdaki bir cihaz için iyi bir tek şarjla çalışma performansı sergiliyor. Sahip olduğu MediaTek Dimensity 8050 işlemci, günlük işler ve iyi bir oyun deneyimi için fazlasıyla yeterli oluyor. Katlanabilir ekranı yüksek parlaklığı sayesinde içeride ve dışarıda iyi bir kullanım imkanı sunarken, TECNO’nun özel menteşe yapısı sayesinde ekranın kat izi de belirgin olmuyor, katlanabilir ekran açık durumdayken normal bir akıllı telefon ile eşdeğer seviyede bir görüntü sunuyor.

Telefonda yüklü gelen HiOS 13.5, kullanıcının gözünü yormayan özelleştirmeler ve kullanışlı uygulamalarla iyi bir kullanıcı deneyimi elde etmeye yardımcı oluyor. Öte yandan kullanıcı deneyimini zenginleştiren Ekstra özelliklere de göz atmanızı tavsiye ederiz. Kamera tarafında da TECNO PHANTOM V Flip 5G doyurucu bir performans sergiliyor. 64 megapiksel kamera farklı koşullarda tatmin edici fotoğraflar çekerken kapak ekranındaki selfie kamerası da benzer şekilde, farklı ortamlarda iyi performans gösteriyor. Bununla birlikte, ana kamera ile aynı taraftaki kapak ekranı sayesinde 64 megapiksel ana kamera veya 13 megapiksel geniş açılı kamera ile selfie fotoğraflar ve videolar da çekebilirsiniz. Bu da PHANTOM V Flip 5G’nin sahip olduğu biçimin getirdiği önemli avantajlardan bir tanesi oluyor.

Sonuç olarak bir katlanabilir telefon satın almak istiyor, hem yeni olmasını hem de fiyat açısından uygun olmasını istiyorsanız, 34.999 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatına sahip olan TECNO PHANTOM V Flip 5G isabetli bir seçenek olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER