Teknoloji

Tag Heuer Connected akıllı saat üretimini artırmayı planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tag Heuer Connected

Görünen o ki, lüks akıllı saatler için de bir pazar oluşmuş durumda. Lüks saat üreticilerinin akıllı saat pazarında pek başarılı olması beklenmese de, Tag Heuer Connected’ın çıkışı ile birlikte bu yargı kırılmışa benziyor.

İlk etapta haftada 1200 Connected üretimi gerçekleştiren Tag Heuer, gelen talebi karşılamak adına bu rakamı 2000’e çıkarmaya hazırlanıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, şirket perakendeciler ve satıcılardan 100 binden fazla sipariş aldı. Söz konusu rakam, doğrudan son kullanıcıdan gelen talebi göstermese de, pazardaki ilgiyi yansıtması bakımından önem taşıyor.

Tag Heuer CEO’su Jean-Claude Biver, 2016’nın sonu ve 2017’nin başından itibaren daha çok akıllı saati piyasaya sürmeye hazırlandıklarını belirtti. Söz konusu saatlerde yeni materyaller ve elmaslar da kullanılacak. Blancpain ve Hublot gibi markaları yeniden canlandıran isim olarak tanınan Biver, Tag Heuer’i Android Wear işletim sisteminin desteğiyle akıllı saat pazarına giren ilk üretici yapmıştı.

Tag Heuer Connected yurtdışında 1500 dolardan satılıyor

Tag Heuer Connected’ın 1500 dolarlık yurtdışı satış fiyatı kulağa yüksek gelse de, mekanik saat üretiminin değerli isimlerinden birinin cihazın arkasında olması, akıllı saatin değerini artırıyor.

İLGİLİ HABERLER