Eğlence

Swing Copters 2: Flappy Bird geliştiricisinden yeni oyun

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Swing Copters 2

Flappy Bird’ün geliştiricisi, sabrınızı bir kez daha test etmek için, yine çok zor bir mobil oyunla, geri dönüyor. DotGears’ın geçtiğimiz yıl yayınladığı Swing Copters’ın devamı niteliğindeki Swing Copters 2, hem selefinden hem de çıkış noktası olarak anılabilecek Flappy Bird’den izler taşıyor. Oyunda oyunculardan başına pervaneli şapka geçiren küçük ve sevimli yaratıkları, çekiçlerin arasından geçirerek ilerlemeleri isteniyor. Oyuncular sadece ekrana dokunarak kahramanlarını kontrol edebiliyor. Ancak bu kontrolün kulağa geldiği kadar kolay olmadığını unutmamak gerekiyor.

Swing Copters 2, Dong Nguyen imzasını taşıyan diğer oyunlara kıyasla daha gelişmiş grafikler barındırıyor. Buna ek olarak, yönetilebilen karakterlerin sayısının artması da oyunun getirdiği ilerlemeler arasında bulunuyor. Oyuncular, uygulama içi satın alma özelliğinden faydalanarak Swing Copters 2’den reklamları çıkarabiliyor.

DotGears bünyesinde halihazırda kurucu Dong Nguyen ile birlikte altı kişi çalışıyor. Stüdyo, Nguyen’in hayatını değiştiren Flappy Bird’den bu yana genellikle sessiz kalmayı tercih ediyor. Nintendo’nun klasiklerinden ilham alan ve oynanması fazlasıyla zor olan oyun, yayınlanmasından aylar sonra birden popüler hâle gelmiş ve dünya genelinde en çok indirilen uygulamalar arasına girmişti.

Oyunun bağımlılık yaratmasından dolayı rahatsızlık duyan Dong Nguyen, bir süre sonra Flappy Bird’ü uygulama mağazalarından kaldırmış, Nguyen’in bu kararının ardından klon uygulamalar mağazaları doldurmuştu. Oyunun yüklü olduğu cihazların eBay üzerinden yüksek fiyatlar karşılığında satılması ise Nguyen’in dikkat çektiği “bağımlılık” konusunun en somut örneklerinden biri olmuştu.

Nguyen’in Flappy Bird ile başlayan yolculuğunda en yeni durak olan Swing Copters 2; iTunes App Store, Google Play Store ve Amazon Appstore aracılığıyla oyuncularla buluşuyor.

İLGİLİ HABERLER