Teknoloji

SwiftKey Microsoft Halo çıkartmalarını ve Skype emojilerini Android kullanıcılarına getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

SwiftKey’in Android versiyonu Microsoft temalı bir güncelleme alıyor. Güncelleme içinde Master Chief’li Halo çıkartmaları ve bildik Skype emoji yüzleri bulunuyor.

Microsoft’un SwiftKey güncellemesi içinde bu kadar fazla yer bulması boşuna değil. Londra merkezli, tahmine dayalı sanal klavye geliştiricisi bir önceki yıl 250 milyon dolar karşılığında Microsoft tarafından satın alınmıştı.

Geçen yıl gerçekleşen milyonlarca dolarlık satın alma anlaşmasından sonra en sonunda, Microsoft’un Xbox’daki en popüler video oyunlarından biri olan Halo’dan alınmış sekiz adet animasyonlu çıkartmayı klavyede görüyoruz. Ayrıca ilk kez Skype’ın emojileri, Skype uygulamasının dışında sunuluyor. 24 farklı özel simge SwiftKey kullanıcılarını bekliyor.

Microsoft en sonunda Android kullanıcılarına SwiftKey uygulamasını telefonlarına yüklemek için daha fazla sebep sunmuş oluyor. Bu emoji ve çıkartma paketleri SwiftKey 7.0 sürümüne özel olarak sunuluyor.

Ayrıca Swype’ın sonlandırılmış olması da SwiftKey’in işine yarayacaktır. SwiftKey böylelikle Gboard’un alternatifi olan birkaç uygulamadan bir tanesi olarak kaldı.

Son iki yılda Microsoft’un Windows 10 Mobile ile ilgili hedeflerinin sekteye uğradığını gördük. Bir zamanlar dedikodusu yapılan Surface Phone ile ilgili de bir şeyler duymaz olduk. Şirket şu sıralar iOS ve Android gibi rakip platformlara çıkardığı yazılım tabanlı servisler ve uygulamalarla dikkati çekmeyi başarıyor. Doğrusu Windows Mobile / Windows Phone ile çıkaracağından daha fazla ses çıkardığını ve etki yaptığını da söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER