Teknoloji

Nuance Swype klavye uygulamalarının gelişimini sonlandırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nuance swypeSwype hem iOS hem de Android kullanıcıları arasında popüler üçüncü taraf klavye uygulamalarından birisiydi. Ancak bu uygulamayı kullananlar için başka bir klavyeye geçiş zamanı gelmiş gibi görünüyor. Nuance Swype uygulamasının gelişimini sonlandırma kararı aldığını açıkladı.

İlk olarak iOS uygulamasına olan desteğini sonlandıran ve uygulamayı App Store’dan çeken Nuance, beklenen açıklamayı Android için de yaptı. Şirket tarafından XDA Developers’a gönderilen açıklamada, Dragon Dictation destekli Swype Android uygulamasının bundan böyle güncellenmeyeceğini ve yeni özellik kazanmayacağını belirtti.

Şirketin son açıklaması, kısa süre önce bir Reddit kullancısı tarafından yapılan bir paylaşımı da doğruluyor. Pixel 2’de kullandığı Swype Dragon klavyesinin yeniden başlatmanın ardından hata verip kapanmasından şikayetçi olan bir kullanıcı, Nuance ile iletişime geçtiğinde kendisine gönderilen cevabı paylaşmıştı. Söz konusu cevapta da uygulamanın bundan böyle güncellenmeyeceği ve desteklenmeyeceği belirtilmişti.

Nuance Swype’ın yerine kurumsal yapay zekâ teknolojilerine odaklanacak

Nuance Swype’ı geliştirmek için harcadığı enerjiyi ve mesaiyi başka bir alana kanalize edecek gibi görünüyor. Şirketin bundan sonra kurumsal kullanıma uygun yapay zekâ teknolojilerinin gelişimine odaklanacağı düşünülüyor. Nuance hâli hazırda sağlık profesyonellerinin notlarını dikte ettirmesini sağlayacak bir yapay zekâ çözümü sunuyor. Şirketin Dragon’un otomotiv sektöründe kullanılması için de yoğun temaslar yürütüyor.

İLGİLİ HABERLER