Teknoloji

Swatch birden fazla akıllı saat projesi üzerinde çalışıyor

Ünlü saat üreticisi Swatch, akıllı saat pazarına bugüne kadar fazla derinlemesine girmiş değil. Ancak bu durum, şirketin pazara ilişkin büyük hedefleri olmadığı anlamına gelmiyor. Tages-Anziger gazetesine konuşan Swatch CEO’su Nick Hayek, önümüzdeki yıl Rio’da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’nın başlangıcıyla yakın bir zamanda satışa sunulacak Touch Zero Two’nun kendileri adına bir başlangıç olduğunu ifade etti.

Çok sayıda akıllı saati piyasaya sürmeye hazırlanan Swatch, bu yıl içinde NFC barındıran ve mobil ödeme özellikleri sunan akıllı saatleri de satışa çıkarmayı planlıyor. Kısacası Swatch akıllı saatlere, İsviçreli bazı diğer saat üreticilerinin yaptığı gibi, deneysel ürün muamelesi yapmıyor.

Akıllı saatler konusunda önemli hamleler yapması, Swatch’un Apple Watch veya Android Wear ile doğrudan rekabete girmeye hazırlandığı anlamına gelmiyor. İnsanlara “bilekte bilgisayar” sunmayı istemediklerini söyleyen Nick Hayek, bu konuda başka şirketlerin desteğine muhtaç biçimde hareket etmeyeceklerinin de altını çizdi.

Dolayısıyla Swatch’un akıllı saatlerinin zamanı göstermekten daha fazlasını yapacaklarını, ancak çok karmaşık özellikler sunmayacaklarını söylemek yanlış olmayacaktır. Bu stratejinin işe yarayıp yaramayacağı zamanla anlaşılacak, ancak Swatch’un kendisini saat pazarının yeni dinamiklerine hazırlaması olumlu bir adım olarak göze çarpıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER