Teknoloji

Surface Phone 2017’de üç farklı modelle gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

surface phone konsept

Microsoft yöneticileri bir süredir Windows telefonları göz ardı eden açıklamalar yapsa da, bu durum bazı istekli kullanıcıları yeni Windows telefonları beklemekten alıkoymuyor. Bu beklentilerin gün yüzüne çıktığı nokta ise artık iyiden iyiye mitolojik bir hâl alan Surface Phone oluyor. Gelen son haberler, söz konusu akıllı telefonun 2017’den önce gün yüzüne çıkmasının beklentiler dahilinde olmadığını gözler önüne sermişti. Ortaya atılan son iddia ise, cihazın önümüzdeki yıl üç farklı versiyonla görücüye çıkacağı yönünde. Üç telefonun da farklı kullanıcı gruplarını hedefleyecekleri, ancak hepsinin de “Surface Phone” ismini barındıracakları öne sürülüyor.

Kaynaklar, piyasaya sürülecek üç modelin kurumsal, üst sınıf ve orta sınıf kullanıcı gruplarını hedefleyeceğini belirtiyor. Aynı modelin üç farklı versiyonunun mu sunulacağı yoksa aynı marka altında üç farklı modelin mi piyasaya sürüleceği henüz bilinmiyor. Söz konusu cihaz veya cihazlara dair kesin olarak ifade edilebilecek tek şey ise 2017’den önce piyasaya çıkmayacakları. Microsoft yöneticileri, yaptıkları açıklamalarla 2016 içinde şirketin akıllı telefon portföyüne yeni bir cihazın daha eklenmeyeceğinin altını oldukça kalın biçimde çizmişti.

Cihazın henüz ufukta dahi görünmemesi, Surface telefonun nasıl bir cihaz olacağı sorusunun sorulmasını engellemiyor. “Surface” markasının kullanılması, şirketin söz konusu tablet serisinde tercih ettiği üst sınıf tasarımın telefonlara da yansıması beklentisini ortaya çıkarıyor. Ancak Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın daha önce yaptığı açıklamalar, Surface Phone’da esas belirleyici unsurun yazılım olması beklentisini artırıyor. Özellikle Windows 10’un Continuum özelliğinin yeni akıllı telefonda kilit bir rol üstlenmesi bekleniyor.

Microsoft’un, 2017 ile birlikte Lumia markasını emekliye ayırabileceği de iddialar arasında yer alıyor. Şirketin henüz iki yıl önce “Microsoft Lumia” markasını kullanmaya başladığı göz önüne alınınca bu iddia kulağa biraz daha garip geliyor. Microsoft’un bu yolla Windows telefon pazarını tamamen kendi tekelinde tuttuğuna dair eleştiri ve endişelerinin önüne geçmesi olasılıklar arasında değerlendiriliyor. Microsoft’un Surface markasını telefonlara doğru genişleterek ürün portföyüne daha bütüncül bir hava kazandırmayı istediği de öne sürülen potansiyel gerekçeler arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER