Teknoloji

Surface Laptop 2 resmiyet kazandı: Microsoft USB-C’yi yine pas geçti

Microsoft Surface Laptop modelini 8. nesil Intel işlemciler ve mat siyah renk seçeneğiyle yeniliyor. İkinci nesil model Surface Laptop 2 adını taşıyor.

Surface Laptop 2‘nin selefine göre yüzde 85 oranında daha hızlı olduğu belirtiliyor. Aynı zamanda dokunmatik ekranlı bir dizüstü bilgisayarda kullanılan en ince LCD’yi kullandığının da altı çiziliyor.

Ürünün giriş seviyesi fiyatı da bu nesille birlikte ABD’de 100 dolar düşüyor. Yeni fiyat 899 dolar olarak belirlendi. Yurt dışında ön siparişleri alınmaya başlanan cihazın 16 Ekim’den itibaren satışa çıkacağı dile getirildi.

Bu yılın modeli neredeyse tamamen teknik özellikler güncellemesi niteliğini taşıyor. Her ne kadar Microsoft bilgisayarın tüm detaylarını açıklamasa da; donanım port konumlandırmasına kadar aynı görünüyor. Yani, bu yıl da USB-C yok.

Dizüstü bilgisayar yine 13.5 inçlik ekrana sahip. Microsoft, tek şarjla 14.5 saate kadar aralıksız video oynatılabileceğini söylüyor. Aynı zamanda bu versiyonda yazı yazmanın biraz daha sessiz olacağını da öne sürüyor.

İlk Surface Laptop modeli Mayıs 2017’de tanıtılmıştı. Boyut, güç ve tasarım arasında yakaladığı denge nedeniyle de beğeni kazanmıştı. Türkiye’de resmi olarak satışa sunulmayan bu dizüstü bilgisayarın yetersiz kaldığı bazı noktalar vardı.

Orijinal model 4 GB’den başlayan RAM seçeneklerine sahipti. Aynı zamanda giderek bir standarda dönüşmesine rağmen USB-C portu barındırmıyordu. USB-C açısından durum yine değişmeyecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER