Teknoloji

Surface Go 3 sızıntısı daha güçlü Intel işlemcileri gösteriyor

microsoft surface go 3

Microsoft 22 Eylül’de yeni ürünlerini tanıtacağı bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte şirket Surface ailesinin en güncel ürünlerini gözler önüne çıkaracak. Söz konusu ürünlerden birisi de Surface Go 3.

WinFuture.de sitesinin haberine göre, Surface Go 3’te 10.5 inçlik Full HD çözünürlüklü ekran değişmeyecek. Microsoft’un bu yıl işlemci iyileştirmelerine odaklandığı belirtilirken, kasada ve genel tasarımda da belirgin bir değişiklik yapılmayacak.

Microsoft’un Surface Go’nun baz versiyonunda Intel Pentium Gold 6500Y işlemciye yer vereceği söyleniyor. Çift çekirdekli bu işlemci, 1.1 GHz hıza ulaşabiliyor. Bu işlemciye 4 GB RAM’in eşlik edeceği belirtiliyor.

En üst versiyonda ise dört çekirdekli Intel i3 10100Y işlemcinin olacağı konuşuluyor. Bu işlemciye 8 GB RAM’in eşlik edeceği söyleniyor. Bu daha fazla güç isteyen kullanıcıları memnun edecek bir yapılandırma olarak değerlendirilebilir.

Microsoft’un Surface Go 3 ile Arm işlemcilere geçiş yapacağı beklentisi ise boşa çıkmışa benziyor. Şirketin bu doğrultudaki değişimi 2022’de gerçekleştirmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER