Eğlence

Super Mario Run oynamak için internete bağlı olmak gerekecek

super mario run
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

super mario runSuper Mario Run, 15 Aralıkta yayınlanacak. Bekleyiş devam ederken, oyuna dair yeni bilgiler de gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Buna göre, Nintendo’nun yeni oyununu oynamak için aktif bir internet bağlantısına sahip olmak gerekecek. Bu da, metro veya uçaklarda oyunu oynamanın pek de mümkün olmayacağı anlamına geliyor.

Oyunun geliştiricisi Shigeru Miyamoto, Mashable’a verdiği röportajda söz konusu detayı doğruladı. Miyamoto, bunun korsanla mücadele için alınan önlemlerden biri olduğunu belirtti. Yazılımlarına çok önemi bir varlık gözüyle baktıklarını söyleyen Miyamoto, oyunu güvenli bir biçimde oyunculara ulaştırdıklarından da emin olmayı istediklerini ifade etti. Miyamoto, ağ bağlantısının oyunun üç farklı modunu birlikte işlemesini sağlayacak ve güvenliği artıracak bir koz olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

Miyamoto, güvenlik konusunda öncelikli meselenin ise korsan riski olduğunu belirtti. Nintendo’nun tek kişiyle oynanan Dünya Turu hikaye modunu çevrim dışı erişilebilir kılmayı planladığını söyleyen Miyamoto, bunu yapmaktan internet bağlantısına ihtiyaç duyan Toad Rally ve Mushroom Kingdom modlarına erişimde sıkıntı oluşabileceği için vazgeçtiklerini dile getirdi. Toad Rally’de oyuncular bir parkuru en kısa sürede tamamlamak için diğer oyuncuların “hayalet” versiyonlarıyla yarışacak. Mushroom Kingdom modunda ise oyuncular kendi parkurlarını oluşturabilecek ve paylaşabilecek.

Super Mario Run heyecanla bekleniyor

Sürekli internet bağlantısı ihtiyacı, oyunun keyfini kesintisiz yaşamayı bekleyenleri üzmüş olabilir. Yine de, Nintendo ve Apple’ın ön tanıtım sürecini iyi yönettiğini ve Super Mario Run’ın şimdiden hatırı sayılır bir kitle tarafından heyecanla beklendiğini söylemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER