Manşetler

Sunrise Calendar: Takvim yönetiminizi tek merkezde toplayın

sunrise-calendar-001

Günümüzde zamanı yönetmenin önemi iyiden iyiye artmış durumda. Rutin hayattaki yükümlülüklerin artması, zaman yönetiminde klasikleşen araçları yetersiz kılarken; teknolojinin gelişimi insanoğluna klasik araçları modifiye etme imkanını sağladı. Önce kağıttan bilgisayarlara geçen takvimler, akıllı telefonların gelişimiyle birlikte mobil uygulamalara taşındı. Neredeyse tüm mobil işletim sistemlerinin kendilerine yerleşik çözümleri bulunsa da, üçüncü taraf takvim uygulamaları pazarı oldukça kalabalık. Kalabalık takvim uygulamaları pazarının en popüler oyuncularından birisi de Sunrise Calendar.

sunrise-calendar-002

Sunrise Calendar başlatıldığı zaman kullanıcılara farklı platformlarda oluşturulan takvimleri uygulamaya aktarmayı isteyip istemedikleri soruluyor. Google, iCloud ve Microsoft Exchange gibi popüler takvim platformlarıyla Sunrise Calendar arasında entegrasyon kurulabiliyor. Söz konusu platformlara ek olarak, Sunrise Calendar kullanıcılarına entegrasyon için uzun bir uygulama listesi de sunuyor. Bu listede Facebook, Twitter, LinkedIn gibi sosyal ağlar ve Evernote, Asana gibi üretkenlik servisleri de bulunuyor. Başlangıçta kurulmayan entegrasyonlar daha sonra uygulamanın ayarlar menüsü üzerinden oluşturulabiliyor.

sunrise-calendar-003

Kurulum işleminin tamamlanmasının ardından kullanıcılar uygulamanın ana ekranı işlevini de gören takvim sayfasına yönlendiriliyor. Bu bölümde kullanıcılara takvimin görünümü için iki farklı seçenek sunuluyor. Varsayılan görünümde genel takvim en üstte bulunuyor. Hemen altına ise mevcut gün ve ertesi günün programı ile bulunulan konumdaki hava durumu tahminleri gösteriliyor. Alternatif görünüme geçiş için ekranın sağ üst kısmında bulunan üç çizgi ikonuna dokunmak gerekiyor. Klasik masa ajandası formatındaki alternatif görünümünde gün saatlere ayrılıyor ve üç günlük program gösteriliyor.

sunrise-calendar-004

Sunrise Calendar üzerinden yeni bir takvim etkinliği oluşturmak için yine ekranın sağ üst kısmında bulunan artı ikonuna dokunuluyor. Açılan ekran üzerinde etkinliğe dair detayların girilmesi ve etkinliğin yerleştirileceği takvim sunucuların seçilmesinin ardından etkinlik oluşturuluyor. Sunrise Calendar’ın ayarlar menüsünde bulunan seçenekler sekmesi aracılığıyla kullanıcılar takvim ekranında görüntülenebilecek takvimleri seçebiliyorlar. Böylelikle dileyenler, Sunrise Calendar ile entegre ettikleri bir takvim platformunu ekrandan gizleyebiliyor. Sunrise’ın hazırladığı ve farklı konuları temel alan “ilginç takvimler” de Sunrise Calendar’ın ana ekranına yerleştirilebiliyor. Konu listesi epey çeşitli olsa da, özellikle etkinlikler konusunda odak noktasının ABD olduğunu belirtmek gerekiyor. Ancak TV yayınları veya spor fikstürleri konusunda Türkiye de listede yer alıyor.

sunrise-calendar-005

Takvim uygulamaları pazarında rekabet dozu oldukça yüksek. Yerleşik takvim uygulamalarının kapasitesini sınırlı bulanlar için üçüncü taraf uygulamalar, bir hayli fazla özellik vadediyor. Sunrise Calendar, bu kalabalık pazarda hayatta kalmasını sağlayacak alanı kendisine kurmuşa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER