Eğlence

Street Fighter 6’nın yolculuğu rekorla başladı

street fighter 6

Street Fighter 6, haziran ayının ilk gününde oyuncularla buluşmuştu. Merakla beklenen ve eleştirmenlerden de oldukça iyi yorumlar alan oyunun yolculuğu da rekorla başladı. Street Fighter serisinin en yeni oyunu, kısa süre içinde Steam’de en yüksek eş zamanlı oyuncu sayısına ulaşan dövüş oyunu oldu.

SteamDB’nin verilerine göre, 2 Haziran Cuma günü Türkiye saatiyle 19.00 itibarıyla Steam üzerinde oyunu oynayan kişi sayısı 66 bin 317’yi buldu. Oyun endüstrisi analisti Benji-Sales, Twitter’dan yaptığı paylaşımda bunun bir rekor olduğunu ve yeni Street Fighter oyununun en yakın rakibini ikiye katladığını belirtti.

Oyuna gelen yorumların da, yukarıda da belirttiğimiz gibi, bir hayli iyi olduğunun altını çizmekte fayda var. Pek çok incelemede yüksek notlar alan en yeni Street Fighter oyunu, hem oyun mekanikleri hem 18 karakterlik havuzu hem de görsel deneyimiyle beğeni toplamıştı.

Street Fighter 6 selefinin hayal kırıklığını şimdiden unutturdu

İlk yorumlar ve oyuncu sayıları, Capcom’un Street Fighter 6 ile turnayı gözünden vurduğunu gösteriyor. Bunun şirkete 2016 çıkışlı Street Fighter V’in hayal kırıklığını unutturduğu şimdiden söylenebilir. Oyunun uzun vadeli performansının nasıl bir seyir izleyeceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER