EğlenceTeknoloji

Stranger Things rüzgarı Fortnite’ta da esiyor

fortnite stranger things
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Popüler kültür unsurlarının birbirleriyle etkileşime girmesi, günümüz koşulları çerçevesinde oldukça doğal bir olay olarak tanımlanabilir. Filmler, diziler ve oyunlar arasındaki çizgiler artık iyiden iyiye incelmiş durumda. Bu etkileşimin en son örneğini Netflix‘in popüler dizilerinden Stranger Things ve artık fenomen oyunlar arasına giren Fortnite veriyor.

Stranger Things’in yeni sezon bölümleri bugün itibarıyla Netflix izleyicileriyle buluşacak. Dizide görülenlere benzer portallar, Fortnite haritasının Mega Mall bölgesinde de görülmeye başladı. Bu portallardan geçiş yapıldığında ekran bir saniyeliğine kararıyor. Daha sonrasında ise oyuncular haritanın başka bir bölgesine gönderiliyor.

Bu etkileşim konusunda Epic ve Netflix cephesinden resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak bu tarz etkinlikler genellikle küçük bir ipucuyla başlıyor. Örneğin, Marshmello’nun Fortnite’ta verdiği konserden önce oyun içinde farklı yerlerde afişler görülmeye başlamıştı. John Wick’in Fortnite’a gelişinden önce ise evi oyunda belirmişti.

Fortnite’ta şimdilik sadece Stranger Things portalları görülse de, taraflar arasındaki işbirliğinin önümüzdeki dönemde biraz daha derinleşmesi sürpriz olmayacaktır. Bu işbirliği çerçevesinde oyunculara farklı karakter kostümleri ve kısıtlı bir zaman modunun sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER