Teknoloji

Steve Ballmer: Satya Nadella Windows 10 Mobile için yolu açmalı

Steve Ballmer

Business Insider’a konuşan eski Microsoft CEO’su Steve Ballmer, uzun yıllarını verdiği yazılım devi için işlerin nasıl gittiği konusundaki görüşlerini paylaştı. Şirketin en büyük bireysel hissedarı konumundaki Ballmer, bulut servisleri alanında artan rekabetle ilgili olarak kendisine yeterli bilgi verilmemesinden duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi. Söz konusu pazarda, Amazon’un da devreye girmesiyle birlikte işler Microsoft için zorlaşmıştı.

Ballmer, Microsoft’un HoloLens, Surface ve Xbox gibi projelerinin şirkete gelecek için ihtiyaç duyacağı gücü sağlama konusunda büyük potansiyel barındırdığını belirtti. Eski Microsoft CEO’su, şirketin yazılım girişimlerini farklı platformlara yaymasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Ancak Ballmer, mobil tarafında da daha somut eylemler görmeyi istiyor. Şirketin “Önce mobil, önce bulut” stratejisini hatırlatan eski CEO, Microsoft’un mobil cihazlar konusunda yapacaklarını daha somut biçimde ortaya koyması gerektiğini belirtti. Görevi bıraktığı dönemde Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin devir sürecinin devam ettiğini söyleyen Ballmer, söz konusu satın alma kararının kendisinin görevi bırakma kararının bilindiği bir ortamda gerçekleştiğini belirtti. Halefi Satya Nadella’nın Windows 10 Mobile konusunda yolu açması gerektiğini söyleyen Ballmer, zamanla bu noktaya da gelineceğini dile getirdi.

Ballmer’ın bahsettiği ve Nadella’nın açması gereken yolun şirketi nereye götüreceği henüz bilinmiyor. Artık bir tür “dış faktör” olarak nitelenebilecek Ballmer’ın Microsoft yönetiminde etkili olup olmadığını ölçmek kolay değil. Ancak bir hissedar olması sebebiyle eski CEO’nun sözlerinin biraz daha fazla dikkate alınması muhtemel gözüküyor. Ballmer, yılda dört veya beş kez Nadella ile bir araya geliyor. Steve Ballmer, bu görüşmelerin “beyin fırtınası” veya “hissedar-CEO” buluşması olarak nitelenebileceğini ve sadece oturup sohbet ettiklerini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER