Teknoloji

Square ödeme şirketi Afterpay’i satın alıyor

square bitcoin

Ödeme şirketi Square, Avustralya’da kurulan ve insanların alışverişlerinin bedelini faiz olmadan daha sonra ödemesini sağlayan Afterpay isimli şirketi satın alıyor. Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’in CEO’luğunu şirket, bir süre önce Tidal’ın çoğunluk hissesini devralmış ve yeni Bitcoin girişimini duyurmuştu.

Square’den yapılan açıklamada, Afterpay’in “şimdi al, sonra öde” yaklaşımının küresel öncülerinden biri olduğu belirtildi. Dünya genelinde 16 milyondan fazla müşterisi bulunan Afterpay, farklı sektörlerdeki 100 binden fazla satıcıya da hizmet sağlıyor.

Square’den Brian Grassadonia’nın imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Afterpay’in Cash uygulamamıza eklenmesi, dünya genelindeki tüketici ağımızı biraz daha güçlendirecek. Kullanıcılarımızı esnek ve sorumlu ödeme seçenekleriyle daha kolay şekilde destekleyebileceğiz. Afterpay ile Cash uygulaması ve Satıcı ekosistemi arasındaki bağlantıyı biraz daha kuvvetlendireceğiz ve kullanıcılarımıza daha geniş ölçekli bir araç ekosistemi sunacağız.”

Afterpay, tüketicilere alışverişlerinin bedelini daha sonra ve zaman içinde ödeme imkanını veriyor. Bunu karşılamak için satıcıdan yüzde 4 ila 6’lık bir kesinti yapan Afterpay, satıcılara daha geniş bir kitleye ulaşma imkanını sağlıyor. Yapılan basın açıklamasında, Afterpay’in daha sonra yapılan satın alımları ve ortalama işlem büyüklüğünü artırabileceği belirtildi.

Square, Afterpay’in satın alma sürecinin 2022’nin ilk çeyreği itibarıyla tamamlanmasını bekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER