Teknoloji

Square de evden çalışmayı sürekli hâle getiriyor

square bitcoin

Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey, aynı zamanda mobil ödeme şirketi Square’in de CEO’luğunu yürütüyor. Twitter’ın evden çalışma iznini süresiz olarak uzatmasının ardından Square de benzer bir adım attı ve evden çalışmayı kalıcı bir şirket politikası hâline getirdi.

Square’den The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Personelimizin kendilerini en kreatif ve üretken hissettikleri yerde çalışmalarını istiyoruz. Bu nedenle ofisler yeniden açılmaya başladığında bile personelimiz sürekli olarak evden çalışabilecek. Geçtiğimiz haftalarda insanların görevlerini ofisleri dışında nasıl yapabileceğini öğrendik. Bu süreçte öğrenmeye de devam edeceğiz.”

Square’in yeni politikası, şirket bünyesindeki ekiplerin işlerini uzaktan yapmasını mümkün kılıyor. Ofise gelmesi gereken güvenlik ve hizmet personeli ise ofiste bulunmaya devam edecek. Mobil ödeme şirketinin personeli mart ayından bu yana evlerinden çalışıyor. Facebook, Google ve Microsoft gibi şirketler de bu uygulamayı aynı dönemde başlatmıştı.

Dünya genelinde alınan önlemlerin bir nebze olsun gevşetilmesiyle birlikte şirketlerde de yeniden ofise dönme planları yapılıyor. Yine de teknoloji şirketleri bu konuda pek aceleci davranmıyor. Facebook ve Google evden çalışma izinlerini yıl sonuna kadar uzatmıştı. Square ve Twitter dışında bu izni kalıcı hâle getiren başka bir şirket yok.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER