EğlenceManşetler

Spotify video servisini bu hafta içinde faaliyete geçirebilir

spotify telif
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify video

Spotify video içeriklerini bu haftadan itibaren Android uygulaması üzerinden paylaşmaya başlayabilir. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, güncellemenin iOS kullanıcılarına ulaşması ise önümüzdeki haftanın sonu itibarıyla gerçekleşecek. Spotify geçtiğimiz yılın mayıs ayında video içerik sunmaya başlayabileceğinin işaretine vermişti. Şirket, sadece mobile yönelik içeriklerinin beta testlerini ABD, Almanya, Birleşik Krallık ve İsveç’te sürdürüyor. The Wall Street Journal’a konuşan Spotify’ın üründen sorumlu başkan yardımcısı Shiva Rajaraman, bir test yolculuğunun sonuna geldiklerini ifade etti.

Spotify video servisinin başlangıcında kullanıcılara hangi içeriklerin sunulacağı henüz bilinmiyor. Ancak şirket geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği duyuruda BBC, Comedy Central, ESPN, MTV ve Vice News’i içerik ortakları arasında saymıştı. The Wall Street Journal’ın haberinde video servisinde şu an için genellikle kısa videoların yer aldığı belirtildi. Jimmy Kimmel Live ve Maker Studios yapımı Epic Rap Battles’ın videoları, halihazırda servis aracılığıyla ulaştırılan içerikler arasında bulunuyor. Rajaraman, Spotify’ın içerikleri “Haftanın Haberleri”, “Yemeklik Kahkahalar” gibi başlıklar altında sunacağını dile getirdi.

Spotify’ı gireceği yeni yolda bekleyen en önemli zorluklardan birisi de, 75 milyonluk abone tabanını uygulama üzerinden video izlemeye alıştırmak olacak gibi gözüküyor. Temel kullanıcı kitlesinin önceliğinin müzik olduğunu kabul eden Rajaraman, uygulama üzerinden video izletebilmek için henüz belirledikleri kesin bir reçetenin olmadığını ifade etti.

Spotify, videolar için içerik ortaklarına para ödeyecek olsa da, video servisinde ilk etapta reklamlara yer vermeyecek. Rajaraman, video servisinde önceliğin hayranlara istediklerini sunmak olduğunu belirtti ve temel hedefin şu an için para kazanmak olmadığını vurguladı.

İLGİLİ HABERLER