Eğlence

Spotify video podcast platformunu herkese açıyor

spotify video podcast

Spotify yakın gelecekte kullanıcılarına çok daha geniş bir video podcast katalogu sunacak. Şirket geçtiğimiz yılın temmuz ayında bazı orijinal içerikleri için video podcast formatını hayata geçirmişti. Şimdi kendi video podcast’ini hazırlamak isteyen herkes Spotify’ın bu özelliğinden faydalanabilecek. Podcast sahipleri, video podcast’lerini Spotify’da gösterebilmek için Anchor üzerinden başvurabilecek.

Spotify’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, video podcast’lerin bazı önemli içerik oluşturucuların desteğiyle kademeli biçimde yaygınlaştırılacağı belirtildi. Şirket bunun için hem podcast’lerini video olarak sunmak isteyenlerle hem de podcast alanına girmek isteyen video oluşturucularıyla birlikte çalışıyor.

Onaylanan başvuruları bekleme listesine alan Spotify, içerik sahiplerine videoların yayın tarihini belirleme konusunda da söz hakkı veriyor. Başvurusu onaylananlar, videolarını Spotify’a Anchor aracılığıyla yükleyebilecek. Anchor’a yüklenen podcast’ler otomatik olarak Spotify’da da yayınlanacak.

Spotify video podcast hazırlayan herkesle Joe Rogan’la yaptığı gibi 100 milyon dolarlık anlaşmalar yapmayacak. Ancak içerik sahipleri, video podcast’leri üzerinden para kazanabilecek. Bunun için bazı ülkelerde abonelik yönteminden faydalanılacak. Yapımcılar sadece abonelerin görebileceği özel içerikler hazırlayabilecek veya video podcast’lerini sadece abonelerin erişimine açabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER