Eğlence

Spotify ve Warner Music yeni lisans anlaşması imzaladı

spotify yapay zeka

Spotify ve Warner Music Group, tüm dünyada geçerli yeni bir lisans anlaşması imzaladı. Müzik platformu olarak Spotify’ı tercih edenler, bu anlaşmayla önümüzdeki dönemde de Warner Music Group bünyesindeki sanatçıları, eskiden olduğu gibi, dinlemeyi sürdürebilecek.

İki şirketten konuyla ilgili olarak yapılan ortak açıklamada, tarafların küresel lisans anlaşmasının yenilenmesinden dolayı mutluluk duyduğunun altı çizildi. Yenilenen anlaşmanın Spotify’ın mevcut pazarlarının yanı sıra yeni bölgeleri de kapsadığı belirtildi. Bu “yeni bölgelerin” Spotify’ın yakında açılmayı planladığı ülkeleri işaret ediyor olma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Güney Kore’nin de bu ülkelerden biri olduğuna dair haberler etrafta dolaşıyor.

İki şirket arasındaki anlaşma yenileme görüşmeleri neredeyse bir yıl önce başlamıştı. Şubat ayında The Financial Times tarafından yayınlanan bir haberde, taraflar arasındaki en önemli pürüz noktalarından birisinin podcast’ler olduğu iddia edilmişti. Spotify’ın geçmiş anlaşmalarında, abone gelirinin bir kısmının, dinlenen içerik türünden bağımsız olarak, müzik şirketlerine aktarılmasına yönelik bir madde bulunuyordu.

NPR tarafından ABD’de gerçekleştirilen bir araştırma, insanların çevrimiçi müzik platformlarında eskiye kıyasla daha az müzik ve daha çok podcast ve türevi sesli içerik dinlediğini gösteriyor. Bu nedenle Spotify’ın geçmiş anlaşmalarda değişiklik istemesine pek şaşırmamak gerekiyor. Music Business Worldwide’ın haberinde Spotify ve Warner Music Group’un bu konuda orta yolu bulmuş olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER