Teknoloji

Spotify ve Apple Music için iPod görünümlü web oynatıcısı

spotify apple music ipod
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bir dönem müzik çalar için herkesin aklına gelen ilk cihaz iPod’du. Dokunmatik ekranlı cihazların çıkışıyla birlikte klasik iPod da yavaş yavaş tarihe karışsa da, iPod hâlâ unutulmuş değil. Yazılım geliştiricisi Tanner Villarete, Spotify ve Apple Music için klasik iPod görünümünde bir web uygulaması hazırlayarak hatıraları yeniden canlandırdı.

Kullanıcılar imleci veya parmaklarını kullanarak klasik kontrollerden yararlanabiliyor. Bu uygulamaya erişmek için Spotify’a veya Apple Music’e giriş yapmak gerekiyor. Ardından en çok dinlenen şarkıların listesi klasik iPod görünümündeki oynatıcının ekranında beliriyor. Oynatıcı, iPod’un “Cover Flow” olarak adlandırılan arayüzünü dahi destekliyor.

Apple, klasik iPod tasarımından 2014’te vazgeçmişti. Şirket hâlihazırda sadece iPod touch modelini satmaya devam ediyor. Ancak bu modelin de artık iyiden iyiye eskidiğini belirtmek gerekiyor. Klasik iPod’un geri dönüşü ise ihtimal dahilinde görünmüyor. Apple CEO’su Tim Cook, bu model için gereken parçaları tedarik edemediklerini belirtmişti.

Spotify ve Apple Music için hazırlanan bu iPod görünümlü web oynatıcısının ömrü çok uzun olmayabilir. Apple daha önce iPod’un klasik kontrol şemasını geri getiren Rewound isimli uygulamayı engellemişti. Tanner Villarete’nin projesi için böyle bir durumun yaşanıp yaşanmayacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER