Teknoloji

iPhone 13 serisinin satışları için dikkat çekici öngörü

iphone 13

iPhone 13 serisi henüz resmiyet kazanmış değil. Serinin üyelerinin sonbaharda tanıtılması bekleniyor. Ancak akıllı telefonların satış performanslarıyla ilgili tahminler bile şimdiden etrafta dolaşıyor. Bu tahminlerde ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun imzasının bulunması ise işleri biraz daha dikkat çekici hâle getiriyor.

Tecrübeli analist, 2021’de çıkacak yeni iPhone’ların yüksek satış rakamlarına ulaşmasını öngörüyor. Kuo, bu ivmenin 2022’de de sürmesini bekliyor. Yeni modellerin yanı sıra Huawei’ye uygulanan yaptırımların da iPhone satışlarının artmasında etkili olabileceği belirtiliyor.

Kuo’nun tahminlerine göre, Apple geçtiğimiz yıl 195 milyon telefon sattı. Şirketin bu yılki satışları ise yüzde 23’lük bir artışla 230 ila 240 milyon seviyesine çıkacak. 2022’de ise bu sayının 250 ila 260 milyon seviyesine ulaşması bekleniyor. Analistler, Apple’ın bu yıl ikinci yarısında çıkaracağı yeni telefonlar ve ABD’nin Huawei’ye uyguladığı yaptırımlar sayesinde üst segment cihaz pazarında hatırı sayılır bir pay elde etmesini öngörüyor. Huawei akıllı telefon pazarında Apple’ı sollasa da, ABD’nin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle bileşen tedariğinde yaşadığı zorluklar şirketin planlarını etkilemişti. Huawei’nin satışlarının buna bağlı olarak azalması ve bunun da Apple’a yaraması öngörülüyor.

Kuo’ya göre, Apple yılın ikinci yarısında 88 milyon iPhone sevkiyatı gerçekleştirecek. Cupertino merkezli şirketin 2020’nin ikinci yarısında 75 milyon iPhone sattığı öngörülüyor. Kısacası ortada yüzde 17.3’lük bir artışın söz konusu olduğu söylenebilir.

Apple’ın iPhone 13 Pro modellerinde 120 Hz uyarlanabilir yenileme hızına sahip ProMotion ekrana yer vermesi bekleniyor. Telefonun kalbinde ise TSMC’nin 5 nm çip tasarımına sahip A15 Bionic işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Şirketin yeni iPhone modellerini eylül ayının üçüncü haftasında tanıtacağı söylense de, henüz ortada somut bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER